Emniyetten toplum destekli çalışma

Emniyetten toplum destekli çalışma

Emniyetten toplum destekli çalışma
21.07.2009 08:53:00 1673 0

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kentin Yıldıztepe Mahallesinde yaşayan göçer vatandaşların çocuklarına yönelik gezi programı düzenledi. Gezi kapsamında polisler 40 çocuğa Darende’deki tarihi, turistik ve doğal mekanlar tanıttı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, göçerlerin çocuklarına toplumu sevdirmek ve toplumla barışık yaşamalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve bu çerçevede Darende’ye gezi tertiplediklerini söyledi.

Yusuf Çakmak Malatya’nın Yıldıztepe Mahallesinde yaşayan göçer vatandaşların çocuklarını sosyal hayata alıştırmak, topluma kazandırmak ve polisle olan iletişimlerini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Barışık yaşamaya alıştırılıyorlar

Çakmak; “İnsanlar toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır. Milletiyle, yaşadığı toplumun insanlarıyla barışık olmayan ya da dışlananlar sürekli suç potansiyeli oluşturabilecek kişilerdir. Bizler sosyal sorumluluk projemiz çerçevesinde bu çocukların eğitim ve gelişimleriyle ilgilenerek iyi bir insan olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında çocukları tiyatro, sinema gibi etkinliklere götürüp, çeşitli yerlere geziler düzenleyip, toplum ve insanlarla barışık yaşanmasını öğretmekteyiz” dedi.

Darende’ye düzenledikleri gezide İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki yetkilerin destekleriyle Hasan Gazi Şehitler Abidesi, Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu ve Somuncu Baba Külliyesini gezdiklerini ifade eden Çakmak, bu tür gezi ve etkinliklerle yakınlaştıkları çocuklarla çok güzel iletişim kurduklarını ve birçok çocuğunun büyüdüğünde polis olmayı istediklerini belirtti.

Tohma Kanyonu’nda piknik yapan çocuklara İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Mustafa Bağ ve diğer yetkililer de eşlik ederken, yemek servisini görevli polisler yaparak küçük misafirlere yakın ilgi gösterildi.


Anahtar Kelimeler: