Arınç ziyaret etti

Arınç ziyaret etti

Arınç ziyaret etti
Gündem 4.06.2009 17:03:00 2220 0

Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanlığına atanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’daki Vakıflar Haftası töreninde Hulûsi Efendi Vakfı’nın standını ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl Darende’ye yaptığı ziyarette vakfı tanıma fırsatı bulduğunu bildiren Arınç; “Hulûsi Efendi Vakfı, örnek ve güzel hizmetler yapan bir kurum, memleketimize eşsiz eserler yapmışlar” dedi. Arınç ve standı ziyaret edenlere kayısı döneri ikram edildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ``Ülkemizin her yanında bugüne kadarki medeniyetlerimizin ortaya koyduğu güzel eserleri, itina ile muhafaza etmek ve onları topluma kazandırmak, hatta bütün dünyaya, insanlığa hediye etmek mecburiyetindeyiz`` dedi.

Vakıflar Haftası dolayısıyla 4 Mayıs 2009 günü Anadolu Gösteri Merkezi`nde düzenlenen törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Vakıflardan sorumlu Bakan

Tören, Türkiye`deki vakıf çalışmalarına ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ilişkin bilgi veren sinevizyon gösterimiyle başladı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, geçmişte bulunduğu görevlerde de vakıflara ilgi duyduğunu ve Vakıflar Haftası çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, bu sabah itibariyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla ``Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bağlantılı Devlet Bakanlığı`` görevine başladığını kaydetti.

Vakıflara ilişkin çalışmalarda ellerinden gelen katkıyı sağlayacağını dile getiren Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve vakıflara emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Vakıf medeniyetinin çocukları

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Biz vakıf medeniyetinin çocuklarıyız, bununla iftihar ediyoruz. Ülkemizin her yanında bugüne kadarki medeniyetlerimizin ortaya koyduğu güzel eserleri itina ile muhafaza etmek ve onları topluma kazandırmak, hatta bütün dünyaya, insanlığa hediye etmek mecburiyetindeyiz. Son yıllarda genel müdürlüğümüz önemli çalışmalar yaptı. Unutulmuş, ihmal edilmiş, yıkılmakla, yok olmakla yüz yüze kalmış eserler bugün ayağa kalktı, yüzümüze gülüyor. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü tüm çalışmalarında bugüne kadar eriştiği seviye iftihar edicidir.``

Arınç, Vakıflar Haftası`nın bu yılki ana temasının ``Sağlık`` olduğunu hatırlatarak, 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak hafta boyunca konuya ilişkin sergi ve konferanslar düzenleneceğini bildirdi.

Paylaşmayı da bilen millet

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt da konuşmasına ``Vakfet, yaşa, yaşasın`` sözleriyle başladı. Başbakan Erdoğan`a vakıflar konusundaki katkıları için teşekkür eden Beyazıt, ``Bizler, yüzyıllardır malını, canını bu memlekete vakfetmiş bir milletiz. Biz vermeyi de paylaşmayı da biliriz. Genel Müdürlük olarak, her ihtiyaç sahibine ulaşmak ve dokunulmadık tarihi eser bırakmamak hedefindeyiz`` diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: