Kanalizasyon çalışması başladı

Kanalizasyon çalışması başladı

Kanalizasyon çalışması başladı
Gündem 4.06.2009 17:00:00 2107 0

Darende’nin kanalizasyon problemini çözmek amacıyla İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce projesi hazırlattırılan 8 Milyon TL’lik dev çalışma başladı. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan kanalizasyon projesinin ihaleyi alan firmanın gerekli malzeme imalatlarının ardından kazı ve boru döşeme işlemlerine başladığını bildirdi.

Darende’nin en büyük sorunların birisi olan kanalizasyon şebekesi döşemesinin başlamasıyla ciddi bir problemin daha geride kaldığını ifade eden Özkan; “Alt yapı konusundaki bu çalışma Darende için çok önemlidir. Kanalizasyonlar artık düzenli bir şebeke ile toplanıp Gökyar Mahallesinin bitiminde inşa edilecek arıtma tesisine ulaştırılacak, doğa hiçbir şekilde kirletilmeyecek” dedi.

Tohma’nın iki yanına döşenecek şebekelerde toplanacak kanalizasyon çalışmasının 35 kilometre uzunluğunda olacağını kaydeden İsa Özkan, Gökyar’dan Zaviye’ye kadar tüm yerleşim alanını kapsayan bu projenin gerçekleşecek önemli bir iş olduğunu vurguladı.

Başkan Özkan kanalizasyon döşeme çalışmaları kapsamında kimi yerlerde vatandaşların bahçelerinden geçecek olan şebekenin yapımı için vatandaşlarla görüştüklerini ve tüm ilçeyi ilgilendiren bu proje nedeniyle herkesten gerekli anlayışı beklediklerini hatırlattı. Özkan; “Bu çalışma gerçekleşirken kimi yerlerde vatandaşların bahçelerinden geçen kanalizasyon şebekesi geçici zararlar ve mağduriyetler oluşturabilecektir. Vatandaşlarımızın bundan en asgari düzeyde etkilenmesi için gereken yapılmaktadır. Darende’de yaşayan herkesi bütün ilçeyi ilgilendiren bir çalışma olduğundan vatandaşlarımızdan gerekli anlayışı göstermeleri ve hassasiyetle konuya bakmalarını istiyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: