Köylerde çalışma devam edecek

Köylerde çalışma devam edecek

Köylerde çalışma devam edecek
Gündem 4.06.2009 16:52:00 1833 0

Köylerde altyapı çalışması devam edecek

İl Genel Meclis Başkanvekili Burhan Ayhan KÖYDES kapsamında Darende’nin 6 köyünün içme suyu şebekesinin geliştirilmesi için 200 Bin TL ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarıldığını söyledi.

6 Köye içme suyu

Burhan Ayhan, çalışma döneminin başlamasıyla köylerin alt yapı hizmetlerindeki eksikliklerin giderilmesini sürdüreceklerini kaydetti. Ayhan açıklamasında; “Yaptığımız girişimler sonucunda ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Hisarkale, Irmaklı, Karabayır, Ozan, Yazıköy ve Şuğul Köylerinin içme suyu şebekelerinde bakım onarım ve geliştirme çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar için 200 Bin TL ödenek birlik hesabına aktarılmıştır. Yapılacak ihale ile bu işleri yaz döneminde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Stablize ve asfaltlar yapılacak

Burhan Ayhan ayrıca köy yollarında stablize ve 2. kat asfalt çalışması da yapacaklarına değinerek; “Sakarya-Günerli arası 3 km, Göllüce-Mürselpınarı arası 6 km, Şeref-Kuluncak arası 5 km, Barındır-Şahinler arası 3 km ve Mürselpınarı yolunda 5 km olmak üzere toplam 16 kilometre köy yolunda stablize kaplama işi yapılacaktır. Balaban İçmeceler-Karabayır arası 7 km, Yeşiltaş-Ilıca arası 2 km, A.Ulupınar-Armutlu arası 5 km ve Yazıköy yolunda 2 km olmak üzere toplam 16 kilometre yolda 2. kat asfalt kaplama yapılacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler: