İlk grup Avustralyadan

İlk grup Avustralyadan

İlk grup Avustralyadan
Gündem 4.06.2009 16:50:00 1562 0

Darende’ye 2009 yılının ilk yabancı turist kafilesi Avustralya`dan geldi. Tiryandafil Otel’de konaklayan 15 kişilik kafileyi Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı İsa Özkan ve beraberindekiler karşıladı.

Kaymakam Vural Karagül, "Darende’ye yaptığımız turizm projeleri ilk meyvelerini vermeye başlamıştır. Umut ediyoruz ki bundan böyle Darende esnafının gelir kaynağının bir çoğunu artık turizm gelirleri oluşturacaktır" dedi.

Yüksekokul sektörü canlandıracak

Belediye Başkanı İsa Özkan ise, "Darende artık bir turizm kenti olma yönünde rüştünü ispatlamıştır. İlçenin gelişmesi yönünde yapılan projelere ilave olarak İnönü Üniversitesince ilçemize açılması planlanan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu`nun bir an evvel açılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.

Ürgüp’te bulunan Dijon Travel adlı seyahat firması Kapadokya-Nemrut güzergâhını Darende üzerinden yaparak ilçemize turlar düzenlerken, kafilede bulunan turistler özellikle kayısıyı sormaları ve bilgi almaları dikkat çekti. Turistlerin kayısıya ilgisi karşısında Kaymakam Karagül ve Belediye Başkanı Özkan tarafından turistlere kayısı hediye edildi.


Anahtar Kelimeler: