Oyun çocukların gelişimini artırır

Oyun çocukların gelişimini artırır

Oyun çocukların gelişimini artırır
Eğitim 4.06.2009 16:29:00 2603 0

Darende Yavuz Selim Anaokulunun yılsonu etkinliğinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, sevgiden yoksun bir çocukluk gibi oyunsuz bir çocuk düşünülemeyeceğini bildirerek; “Oyun çocukların gelişimini artırır. Oyun, çocuklarımızın gelişmesi ve kişilik kazanmaları için sevgiden sonra gelen en önemli besindir” dedi.

Yavuz Selim Anaokulunun yılsonu etkinliği METEM salonunda 27 Mayıs 2009 günü yapılan programla gerçekleşti. Öğrencilerin hazırladığı sergide anaokulunda kazandırılan becerilerin örnekleri ve miniklerin çizdiği resimlerden oluşan sergi de beğeniye sunuldu.

Temel, okul öncesi eğitimde atılır

Törene resmi yetkililerin yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Programın açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak Darende’nin anaokulu ve öğrenci sayısı bakımından Malatya ve yöresinde en ön sırada yer aldığını kaydetti. Eğitimin en önemli amacını bireyin içinde bulunduğu sosyal ortama uyum sağlaması şeklinde tanımlayan Tarak, çocukların çevreye uyum sağlamaları ve sosyalleşmesinin sağlam temellerinin okul öncesinde atıldığına değindi.

Oyun, arkadaşlığı geliştirir

Necati Tarak, “Oyunun çocuklarımızın gelişmesi ve kişilik kazanmaları için sevgiden sonra gelen en önemli besin olduğunu biliyoruz. Sevgiden yoksun bir çocukluk gibi oyunsuz bir çocuk düşünemeyiz. Çocukların oynadıkları oyunlarla kendilerini geliştirirken arkadaş edinmeyi de öğretmektedir.

Bebeklik döneminde olduğu gibi okul öncesi dönemde de bedensel ve zihinsel gelişiminin hızlı olduğunu ve bu dönemde de beslenmenin sağlıklı gelişim açısından önemli olduğunu biliyoruz. Okul öncesi eğitimde uzmanların bu konuda bilinçli davranarak çocuklarımıza dengeli ve düzenli beslenme alışkanlığı kazandırmaktadır” diye konuştu.

Minikler tarafından okunan şiirlerin ardından öğrencilerin tiyatro gösterimleri, velileri ile salonda bulunanlarca büyük bir heyecan ve dikkatle izlendi. Çok sayıda veli, kamera ve fotoğraf makineleriyle çocuğunun görüntüsünü kaydetti.


Anahtar Kelimeler: