2. ETAP TOKİ BAŞLIYOR

2. ETAP TOKİ BAŞLIYOR

2. ETAP TOKİ BAŞLIYOR
Gündem 9.05.2009 18:42:00 4787 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Temmuz ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek olan TOKİ evlerine olan yoğun talep üzerine 2. etap için gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve başvuruları almaya başladıklarını söyledi.

Yapımı tamamlanan çevre düzenleme çalışmaları devam eden 196 konutluk TOKİ inşaatında incelemelerde bulunan İsa Özkan, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine aynı bölgeye 2. etabın yapılacağını kaydetti.

Konut edinme fırsatı

Başkan Özkan burada yaptığı açıklamada ilk etabı tamamlanmakta olan konutların talepleri artırdığını ve bu gelişme üzerine Ankara’da TOKİ Başkanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını bildirerek: “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine yapımı tamamlanmak üzere olan ve Temmuz ayında sahiplerine teslim edilecek evlerin ardından Darende’ye 2. Etap TOKİ’nin yapımı amacıyla çalışmaları başlattık. Olumlu geçen görüşmelerimizden sonra başvuruları almaya başladık. Darende’de konut sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımız buradan ev sahibi olabileceklerdir. Konutların özelliklerine ilişkin araşmalarımız devam etmektedir. Yakın bir tarihte kaç konut olacağı, fiyatları, metrekareleri gibi bir takım özellikleri netleşecektir. Konut ihtiyacının had safhada olduğu ilçemizde modern güzel evlerin yapılarak vatandaşlarımızın daha rahat ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri hepimizin geleceğe yönelik ortak düşüncesi ve sevincidir” dedi.

Şehrin gelişen yüzü

Yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ evlerinin Darende Kaymakamı Vural Karagül’ün ciddi gayretleriyle ilçeye kazandırıldığına dikkat çeken ve hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini belirten İsa Özkan, 2. etabın da aynı bölgeye yapımının planlamasıyla maliyetlerin düşeceğini ve o bölgenin şehrin gelişmekte olan yeni bir yüzü olacağını sözlerine ekledi.

Herkes başvurabilir

Ev sahibi olma arzusunu taşıyan herkesin Darende’deki TOKİ’den konut sahibi olabileceğini vurgulayan İsa Özkan: “Özellikle gurbette yaşayan hemşehrilerimiz maalesef burada gelip kalabilecekleri, tatil zamanlarını memlekette geçirebilecekleri, aileleriyle rahat bir şekilde barınabilecekleri bir yerleri olmadığı için Darende’ye gelmekte zorlanıyorlar. Ancak önümüze çıkan bu fırsatla Darende’de yaşayan vatandaşlarımız, gurbette bulunan hemşehrilerimiz, ilçemizi seven gönülden bağlılık duyguları taşıyanlar kendilerine ait konut alma olanağına kavuşmuşlardır. Bu, herkesin önemsemesi ve değerlendirmesi gereken bir durumdur. Geleceğe yönelik yapılacak en iyi yatırımlardan birisi olarak vatandaşlarımızın TOKİ’ye ilgi göstereceğine inanıyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olma koşullarıyla Darende’de modern bir semtte, örnek bir yerde konut almak isteyenler bu fırsatı değerlendirmelidir” diye konuştu.

İsa Özkan açıklamasının sonunda vatandaşların daha geniş bilgi ve başvuruları için Belediyenin (0422) 615 10 39 nolu telefonundan ilgili birimle görüşebileceğini de sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: