23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı
Gündem 9.05.2009 18:13:00 1659 0

“Atamızın aydın izinden yürümeyi ödev biliyoruz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Darende’de de coşku ve sevinçle kutlandı. Şehir standında yapılan törenlerde bir konuşma yapan H. Hasan Başer İlköğretim Okulu öğretmeni Murat Kalıpcıoğlu, Türk ulusu, Türk gençliği ve Türk çocukları olarak, “Atamızın aydın izinden yürümeyi en büyük ödev olarak biliyoruz. Dünya durdukça emanetlerini yüceltip yaşatmaya ant içiyoruz” dedi.

Darende’deki törenler Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Kaymakam Vural Karagül makamında tebrikleri kabul etti. Törenler şehir stadında yapılan kutlama programları ile devam etti.

Kaymakam Vural Karagül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Yılmaz ve Belediye Başkanı İsa Özkan vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izleyiciler tarafından dikkatle takip edilirken çok sayıda veli de gösterilerde yer alan çocuklarının görüntülerini kaydetmeye çalıştı.

Fedakârlık dolu tarih

Tören sırasında günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan H. Hasan Başer İlköğretim Okulu öğretmeni Murat Kalıpcıoğlu, 23 Nisan’ın Türk ulusunun emperyalizme karşı bayrak açışının tarihi olduğunu belirterek, özünde yiğitlik, mertlik, cesaret ve fedakârlık dolu ulusumuzun tüm inancıyla kurtuluş savaşına girdiğini ifade etti.

Kuşaklar iyi yetiştirilmeli

Kalıpcıoğlu, “Atatürk ileri görüşlü bir liderdi. Belki bütün yaptıklarından daha üstün yanı iyi bir eğitimci olmasıydı. İstiyordu ki, Türk çocuğu, Türk genci bağımsızlığın, özgürlüğün, vatan bilincinin ve ulusal birliğin bilincine varsın, onu tatsın, benliğinde yaşatsın. O, Cumhuriyetin ancak yeni kuşakların iyi eğitilmesiyle yaşanacağına inanıyordu” diye konuştu.

Okullar büyük bir katılımla programa iştirak ederken, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere de ödüller verildi.


Anahtar Kelimeler: