Dün geride kaldı, hizmetin peşindeyiz

Dün geride kaldı, hizmetin peşindeyiz

Dün geride kaldı, hizmetin peşindeyiz
Gündem 13.04.2009 12:11:00 2837 0

Darende Belediye Başkanlığına seçilen AK Partili İsa Özkan, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra görevi devraldı. İsa Özkan yaptığı ilk açıklamasında dünün geride kaldığını, Darende’ye hizmetin peşinde olacaklarını bildirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı devir teslim törenine Kur’an okunması ve dua ile başlandı. Eski Belediye Başkanı Memduh Önal’ın katılmadığı törende Başkanvekili Hamit Kocatekin tarafından karşılanan yeni Belediye Başkanına çiçek takdim edildi.

5 yıl çabuk geçti

Hamit Kocatekin Belediyenin mührünü İsa Özkan’a verdi. Kocatekin şehrül emin olan Başkanlık makamının Özkan ve meclis üyelerin hayırlı olmasını diledi. Kocatekin konuşmasında: “Biz göreve seçildiğimizde 5 yılı çok uzun bir süre olarak görmüştük, şimdi düşünüyorum, çok çabuk geçti. Şahsınız ve yol arkadaşlarınızla birlikte ilçemize güzel hizmetler yaparak değer katacağınıza ümid ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Darende ikinci kez AK Parti’yi seçti

Özkan burada yaptığı konuşmada seçim sürecinde bütün siyasi partiler ve adayların Darende’ye bir şeyler katma anlamında yarışta yer alarak vatandaştan yetki istediklerini belirtti. Özkan konuşmasının devamında: “Vatandaşlarımızın AK Parti’yi ikinci bir kez seçmesi bir rekor ve bir onurdur. 29 Mart günü sandık başına giderek oy kullanan vatandaşlarımıza, seçim çalışmalarını takip eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer siyasi partilerin mensuplarına da gösterdikleri fedâkarlık ve demokrasiye karşı sorumluluklarını yerine getirmelerinden ötürü şükranlarımı bildiriyorum. Burada kazanan millet olmuştur, Türkiye olmuştur. Seçimin ülkemize ve Darende’mize hayırlara vesile olmasını ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Hizmet edenleri şükranla andı

İsa Özkan kendi açısından baktığında ise Darende’nin geçen dönem de partilerine Belediye Başkanlığı görevini vererek onurlu bir görevi yüklediğini, geride kalan beş yılda gece gündüz demeden Darende’ye hizmet için çalıştığı vurgunsu yaptı. Özkan, bugüne kadar hizmet veren tüm belediye başkanlarına da teşekkür etti.

Herkesi başkanı olacağım

Bu günden itibaren oy versin yada vermesin herkesi eşit olarak görüp, gereken hizmetin yapılması yönünde çalışacağının altını çizen Özkan: “Türkiye’ye, dünyaya mâlolmuş, Darendelilere karşı sorumlu olan ilçemizin Belediye Başkanı olmak benim için bir onurdur. Seçim sürecinde maksadını aşan, belki duyguları bastırılmaz boyutta bir takım söylemler sarf edilmiş olabilir. Onlar sandıkla birlikte geçmişte kaldı. Biz artık onların üzerinden siyaset yapmayı etik olarak doğru bulmuyoruz. Biz herkesi kucaklamak, herkesin başkanı olmak ve herkese hizmet vermek anlayışıyla hareket ediyoruz. Dün geride kaldı hizmetin peşindeyiz” diye konuştu.

Özkan tebrikleri kabul ederek gelenlere hatıra fotoğrafları çektirdi.


Anahtar Kelimeler: