MTA Darende’de çimento buldu

MTA Darende’de çimento buldu

MTA Darende’de çimento buldu
13.04.2009 11:38:00 2415 0

Maden Tetkik Arama (MTA) Orta Anadolu 4. Bölge Müdürü Yunus Ay, Malatya`da birkaç çimento fabrikasını besleyecek çimento hammaddesi rezervinin bulunduğunu bildirdi. 

Ay, yaptığı açıklamada, çimento ham maddelerinin özellikle Darende ve Hekimhan ilçelerinde yaygın olduğunu söyledi. Çimento sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının bu bölgelerde çalışma yapmasında fayda olacağını anlatan Ay, ``Çimento ve alçı taşı Hekimhan`da ve Darende`de yaygın. Birkaç çimento fabrikasını besleyecek çimento rezervi var`` dedi.

Hekimhan, Arguvan, Arapgir ve Kuluncak bölgelerinde de metal aramalarının devam ettiğini ifade eden Ay, ``Geçen sene yaptığımız çalışmalarda özellikle bakır, kurşun, molibden, nikel, kobalt, gümüş ve altın açısından önemli veriler bulduk. Bu yıl daha detaylı çalışmalar yaparak sondaj çalışmaları düşünüyoruz`` diye konuştu.

Ay, seramik açısından da Malatya`da önemli potansiyelin bulunduğunu, iş adamlarının üzerinde durmaları gerektiği ve MTA ile istişare etmeleri halinde yönlendirici bilgiler verebileceklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: