Türk göreve başladı

Türk göreve başladı

Türk göreve başladı
Gündem 10.08.2015 12:35:00 1639 0

İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Tunceli`nin Mazgirt ilçesinden Darende`ye atanan Kaymakam Ali Türk ilçeye gelerek görevine başladı. Kaymakam Türk: "Darende, ölçeği ve değerleriyle önemli bir yer, buradaki görevim sırasında insan odaklı bir yönetim anlayışı ile çalışacağım" dedi.

Siirt Vali Yardımcılığına atanan Bünyamin Kuş`tan boşalan göreve tayin edilen Kaymakam Ali Türk sabah saatlerinde Darende hükümet binası önünde düzenlenen merasimle daire amirleri tarafından karşılandı.

Makamda daire amirlerini kabul eden Türk burada gazetecilere bir açıklama yaparak "yeni görev yerimiz olan Darende`ye gelerek grevimize başladık. Allah utandırmasın." dedi.

Amacının Darendeli insanlara faydalı olmak olduğunu dile getiren Türk: "Şeyh Edebali`nin dediği gibi "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" bizim burada önceliğimiz insanı yaşatmak, insan odaklı bir yönetim sergilemek. Darende, ölçeği ve değerleriyle önemli bir yer, İnşallah Allah Darende`yi bize, bizi de Darendeli insanlara sevdirir, burada güzel ve başarılı bir dönem geçirmek nasip eder." diye konuştu.

Kaymakam Türk`ün Özgeçmişi

 1980 Giresun doğumlu olan Ali Türk, ilk ve orta öğrenimini İstanbul`da, lisans eğitimini ise yine İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlamış, 2004 yılında ise mezun olmuştur.

2005 yılında Maliye Bakanlığı Vergi Denetmenliği sınavını kazanarak memuriyet hayatına başlamış, yaklaşık 1,5 yıl Vergi Denetmenliği görevinden sonra Sağlık Bakanlığı`nda Bakanlık Müfettişliği görevine atanmıştır. 2008 yılında 95. Dönem Kaymakam Adayı olarak mesleğe başlayan Kaymakam Türk sırasıyla, Ordu ve Sakarya`da stajını yapmış, Daha sonra Trabzon Düzköy ilçesinde ve Edirne Meriç ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerini yürütmüştür. 95. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladıktan sonra Bilecik İli Yenipazar İlçesinde Kaymakam olarak görev yapmıştır. Türk, Amerika`nın Virginia Eyaletinde Virginia Commonwealth Üniversitesi`nde yabancı dil eğitimini tamamladıktan sonra, kamu yönetimi alanında staj eğitimi almıştır.

26.08.2013 tarihli kararname ile Tunceli İli Mazgirt İlçesi Kaymakamı olarak görevine başlayan Türk evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

 Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4597 


Anahtar Kelimeler: