Kutan Önalın secim bürosunu açtı

Kutan Önalın secim bürosunu açtı

Kutan Önalın secim bürosunu açtı
Gündem 2.03.2009 16:33:00 2595 0

SP Onursal Genel Başkanı Recai Kutan Malatya’nın Darende İlçesi’nde, Balaban ve Aşağıulupınar beldelerinde partilerinin belediye başkan adaylarının seçim bürolarının açılışlarını yaptı. Darende Belediye Başkanı ve Saadet Partisi’nden aday olan Memduh Önal’ın seçim bürosunun açılışında vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Kutan, Osmanlı döneminde şehrül emin adıyla bilinen belediye başkanlarının taşıdığı vasfı milli görüş geleneğini sürdüren başkanların yerine getirdiğini bildirdi.

Kutan konuşmasında yerel seçimlerle birlikte milletin ülkemizin geleceğiyle ilgili bir takım kararları da vermiş olacağını kaydederek; “Eminim ki aziz milletimiz vereceği oylarla bütün siyasi partilere dünyada, islâm aleminde, Türkiye’de öylesine ileri gelişmeler oluyor ki, şu anda Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var mesajını verecektir. Millet sandıkta, seçimi kazanacağız diye bu ülkede gerginliğe sebebiyet verecek yanlış adımlar atmayın diyeceklerdir. Bugün gerek iktidar gerekse de muhalefet lideri birbirlerine ağır ithamlarda bulunarak ortamı germektedirler, böylesi hareketler adeta ülkede bir kamplaşma meydana getirmektedir” dedi.

Belediyeciliğin milli görüşçüleri işi olduğunu ifade eden Recai Kutan milli görüş geleneğiyle yapılan belediyeciliğin herkese eşit hizmetin ulaşmasını sağlayan, rüşvet çarkının olmadığı bir anlayışa sahip olduğunun altını çizdi. Kutan konuşmasının devamında; “Bugün bazı belediyeler, hakkında çeşitli yolsuzluklar olduğu söylenmektedir. Bizim iktidar olduğumuz dönemlerde gerek bakanlarımızla gerekse de belediyelerimizle ilgili hiçbir şaibe hiçbir yolsuzluk olmamıştır. Bizim milli görüşçülerin temel özelliği yemezler ve yedirmezler. Bizim partimizden belediye başkanı seçilenler binalarının girişine bu belediyede rüşvet kaldırılmıştır vurgusunu yapan ‘rüşveti ala da veren de melundür’ sözünü asarak çalışmaya başladı. Milli görüş geleneği ile bugün herkesin takdir ettiği bir çok sosyal olayı bizler başlattık” diye konuştu.

Darende merkez ve beldelerin belediye başkan adayları, belediye ve il genel meclis üyelerinin tanıtılmasının ardından seçim bürosunu açan Recai Kutan daha sonra esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunup, Somuncu Baba türbesini ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: