Vali Kamçı, Çocuklara hayallerini dağıttı

Vali Kamçı, Çocuklara hayallerini dağıttı

Vali Kamçı, Çocuklara hayallerini dağıttı
Gündem 24.03.2015 15:19:00 2157 0

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Darende`de Kaymakamlık tarafından hazırlanan sosyal yardım projeleri tanıtım programına katıldı.

Darende Kaymakamlığı tarafından yürütülen, "Hoş Geldin Bebek", "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller", "Hayallerime Kavuşuyorum" projeleri kapsamında, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi`nde düzenlenen törende, İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş`tan bilgi alan Vali Kamçı, projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

İnsanların doğumdan ölüme kadar, sağlıkla işlerinin olacağını belirten Kamçı; " `Hoş Geldin Bebek` ve `Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller` projeleri ile,  bu güzel hediyelerin 100 aileye hediye edilmesi, doğumda ailelerin ihtiyacının karşılanması ve çocukluk döneminde çocukların diş fırçalama gibi çok önemli davranışların alışkanlık haline getirilmesi açısından çok güzel düşünülmüş. Kamu kurumlarımızı bu anlamlı desteklerinden dolayı kutluyorum" dedi. Darende`nin önemli bir ilçe olduğuna değinen Vali Süleyman Kamçı, burada güzel çalışmaların yapıldığını, Vakıf`ın başta olmak üzere Darendeli iş adamlarının her zaman beldelerine sahip çıkarak katkı sağladıklarını dile getirdi.

Daha sonra poliklinikleri gezen  ve Yeni Doğan ünitesini ziyaret eden  Vali Kamçı, içerisinde 26 farklı ürün olan "Hoş Geldin Bebek" hediye paketlerini yeni doğum yapmış 7 aileye vererek, onlarla bir süre sohbet etti. Diş polikliniğinde "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" projesini başlatan Kamçı, hazır bulunan 15 öğrenciye temizlik seti dağıttı.

Çocuklara hayallerini dağıttı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli okullarda düzenlenen ankette, öğrencilere en çok neyi isterdiniz sorusu ile belirlenen maddi durumu iyi olmayan 37 öğrenciye Vali Kamçı tarafından, tablet, laptop, bisiklet, bulaşık makinası ve baza takımı hediye edildi.

Hediye dağıtım töreninde,  ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için annesine  üzülen  ve "Hep bir bulaşık makinası hayal etmiştim" diyen Fatma Nur Gökenç`e hediyesini veren Kamçı, Fatma Nur`a "Sarılarak sen ne güzel bir evlatsın." diyerek bağrına bastı.

Toplamda 18 tablet, 11 laptop, 6 adet bisiklet, 1 adet bulaşık makinası ve 1 adet baza takımı hediye edilen törende, hayallerine kavuşan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Rauf Özgenç, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3757 


Anahtar Kelimeler: