Yeniköy aşure geleneğini sürdürdü

Yeniköy aşure geleneğini sürdürdü

Yeniköy aşure geleneğini sürdürdü
10.12.2014 18:19:00 1961 0

Muharrem ayı nedeniyle Darende?ye bağlı Yeniköy Mahallesinde tüm evlerden toplanan malzemelerle ?Birlik Aşuresi? etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan ve ikram edilen aşureyi tadan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Yeniköy?ün diğer yerlere önemli bir örnek olduğunu söyleyerek; ?Aşure gibi, bu etkinliğin birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum.? dedi.

Birliktelik tablosu örnek

Aşure ikramı geleneğiyle oluşturulan birliktelik tablosunun nifak ve ayrılık tohumu ekmek isteyen insanlara en güzel cevap olduğunu kaydeden Kaymakam Kuş; ?İnşallah daha nice güzel günler böyle bir arada yaşarız. Kardeşlik ilişkilerinin gelişerek, birliğimizin güçleneceğini düşünüyorum.? diye konuştu.

Malzemeler köyden toplandı

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Yeniköy Köyü Muhtarı Mehmet Baş ise, kardeşliklerini simgelemesi açısından aşurenin köydeki tüm evlerden toplanan malzemelerle yapıldığını belirtti. Muhtar Baş, bu yıl sekizincisini tertipledikleri birlik aşuresinin birlik beraberliğin pekişerek sorunsuz bir şekilde sürmesini sağladığını sözlerine ekledi.

Beraberliğin sembolü

Köyde yaşayan Asef Palak ise eskiden beri yaşatılan bir geleneği sürdürmekten memnuniyet duyduklarını kaydetti. Palak; ?Vatandaşlar böyle bir birine bağlı olarak her sene güzel bir aşure günü yaşıyor. İlçeden ve çevreden çok sayıda insan da gelerek bu geleneğin yaşatılmasına iştirak ediyor. Bu etkinlik birlik beraberliğimizin sembolüdür.? ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol?un yaptığı duanın ardından kazandan tabaklara aşure doldurularak vatandaşlara dağıtıldı. Köye de dağıtılan aşureden okul öğrencilerine de ikram edildi. 


Anahtar Kelimeler: