40 Yıl üzerinde evlilere nazar boncuğu takıldı

40 Yıl üzerinde evlilere nazar boncuğu takıldı

40 Yıl üzerinde evlilere nazar boncuğu takıldı
Gündem 10.12.2014 10:49:00 1226 0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı?na bağlı Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen `Bir yastıkta kırk yıl` etkinliği, ilçemizde evlilikte 40 yılını dolduran çiftlerin temsilcilerini bir araya getirdi.

 Tiryandafil Otel?de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İ. Alattin Ateş, Türk milletinin temel kurumunun aile olduğunu, Türk millî değerlerini yaşatan, nesilden nesle aktaran, Türk milletine yaşama, üretme, başarma heyecanını veren aile kurumunun önemine dikkat çekmek istediklerini belirtti.

İbrahim Alaattin Ateş, son yıllarda artan boşanma olaylarının temelinde aslında maddi imkânsızlıklar olmadığını, burada bulunan 40 yılı aşmış ailelerin iyi günde ve kötü günde hastalıkta, sağlıkta birbirlerine destek olmuş, kale gibi sağlam evliliklerinin topluma örnek olmasını söyledi.

Programa eşi Meltem Kuş ile birlikte katılan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, ?Günümüzde basınımızdan takip etiğimiz gibi boşanma olaylarının arttığını, kadına şiddetin, zaman zaman cinayetlerin de yaşandığını üzülerek izliyoruz.? dedi.

Kuş, ?Bugün biz bu kötü şeyleri konuşmayacağız, evliliklerinde bir yastığa 40 yıl baş koymuş büyüklerimizi bir araya getirerek örnek bir çalışma yapmak istedik. Toplumda güzel örneklerin var olduğunu insanlarımıza anlatmayı amaçlıyoruz. Türk milletinin temeli ailedir. İslâm öncesi Türk toplumlarında da yine aile temeli teşkil etmekteydi. Maalesef son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan olumsuzluklar, bizim aile yapılarımızı nispeten de olsa zayıflattı. Ama bugün burada görüyoruz ki evlilikleri 40 yılın üzerine çıkmış büyüklerimiz var. Dileğim şudur ki; evliliğe yeni adım atacak ve yeni evli olan çiftlerimize buradaki büyüklerimiz örnek olur. İnşallah bir ömür boyu mutlu bir şekilde yaşarlar. Evlilikte olmazsa olmazlar ise karşılıklı sevgi ve saygı, iyi günde kötü günde, birbirine destek olmaktır. Bu çiftlerimizin bizlerde dâhil olmak üzere tüm insanlarımıza örnek olmalarını diliyorum.? diye konuştu.

Yuvayı dişi kuş yapar

Darende Kadınlar Derneği Başkanı Nuray Ateş ise, ?Aile insanın geleceğini belirlediği gibi bir toplumun geleceğini de belirler. Kadınlar Derneği olarak yuvayı dişi kuş yapar dedik ve bu organizasyonda yer aldık.? ifadelerini kullandı.

Yaşlı çiftlere hediyeler verildi

Düzenlenen programda evliliğe yeni adım atan Ali Yıldırım ve Naile Ayca çiftinin nikâh şahitliğini Kaymakam Bünyamin Kuş ve eşi Meltem Kuş yaptı. Evliliğe adım atan gençlere hediyeler veren Bünyamin Kuş, gençlerden yaşlı çiftleri örnek almaları tavsiyesinde bulundu. Programda ayrıca 62 yıldır evli olan İsmail ve Hatice Çakmak çiftine Kaymakam Bünyamin Kuş tarafından hediyeler verilirken, evlilikleri kırk yılı aşmış çiftlere de birer yastık ve gül hediye edildi. 62 yıllık evli İsmail Çakmak, ?Bu yaşta hatırlanmak bizleri inanılmaz derecede mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.  

Anahtar Kelimeler: