Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş?ten ziyaret

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş?ten ziyaret

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş?ten ziyaret
Gündem 14.09.2014 12:03:00 1899 0

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Prof. Dr. Eyüp Gümüş beraberinde bakanlık bürokratları ile Darende`de incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kaymakam Bünyamin Kuş`u ziyaret eden Gümüş, Darende`nin sağlık alanındaki sorunları ve bunlara yönelik olarak sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gümüş Darende`nin önemli olduğunu söyleyerek Darende`den gelecek taleplere karşı duyarlı hareket edecekleri mesajını verdi.

Ardından kısa bir süre önce kendisini makamında ziyaret ederek yeni görevinden dolayı kutlayan Eser`e iade-i ziyarette bulundu. Nezaketinden dolayı Gümüş`e teşek­kür eden Eser, "Değerli müsteşarımızı baba ocağında ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duymaktayız" dedi.

Eser, Müsteşar Gümüş`ten Darende`nin sağlık alanındaki sorunlarının çözümü ve geliştirilmesi ile ilçenin diğer konulardaki hizmetlerine katkı sunacağını ifade etti.

Başkan Eser`in Darende`ye güzel katkılar yapacağına inandığını belirterek göre­vinde başarılar dileyen Gümüş, "Bugün memleketim Darende`de bulunmaktan çok mutluyum. Bizler görevimiz hasebiyle sağlık hizmetlerini insanlarımız için çok daha rahat, konforlu hale getirmeye çalışıyoruz, yine Darende`miz ülkemizin önemli mer­kezlerinden burada da güzel bir hastanemiz var buradaki yet­kililerin de bizlerden mutlaka istekleri olacaktır. Bunları yerine getirmek bizlerin boynunun borcu. Darende`deki bir hastamızın çok üst düzey durumlar dışında Malatya`ya gitmemesi lazım. Es­kiden bir köyden vatandaşımız hastanelere ulaşamadan hayatını kaybederken bugün gerek fiziki gerek personel altyapılarımızla Darende`mizde de ciddi ameliyatlar, müdahaleler yapılmakta olduğunu görüyoruz. Tabii ki buda ülkemizin gücüne ve zen­ginliğini gösteriyor. İlçemizde varsa eksiklik gerek cihaz gerek personel gerek ilave tesis yönünden onları değerlendireceğiz ve yapılması gerekeni yapacağız. Bunun yanında Malatya`mızda da bugün görüşmelerimiz olacak Malatya genelindeki sağlık yatı­rımlarımızı da planlıyoruz" diye konuştu.

Müsteşar Gümüş`e ziyareti anısına plaket takdim eden Eser; "Sayın müsteşarımız Darende`mizi ziyarete gelmiştir kendisi meslektaşımızdır, hemşerimizdir. Müsteşarımıza ve ekibine te­şekkür ediyorum. Sayın müsteşarımız sıradan bir ilçenin değil, hakkında 3 ciltlik kitap yazılmış Darende`nin evladıdır" ifade­lerini kullandı.

Gümüş, Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi`nde ince­lemede bulunarak Başhekim Erhan Berk`ten bilgi aldı ve has­talarla da yakından ilgilendi. Gümüş, personel ile birlikte öğle yemeğine de katıldı. Hastanenin gayet iyi şartlarda hizmet etti­ğini belirten Gümüş daha iyi olması için katkı sunacaklarını da belirtti.

Daha sonra Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş`i ziyaret eden Gümüş, vakfın yaptıra­rak Sağlık Bakanlığı`na devrettiği hastanenin bölgeye önemli bir sağlık hizmeti sunduğunu kaydetti. Hastanenin Darende`ye kazandırılmasından dolayı teşekkür eden Gümüş daha sonra So­muncu Baba Külliyesi`nde ziyaretlerde bulundu.

Baba ocağı Karaoğuz Mahallesi`nde akrabalarıyla bir araya gelen Gümüş, hatıralarını yâd etti.

 

  Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3427 


Anahtar Kelimeler: