Belediyeden meyveciliğin gelişmesine katkı

Belediyeden meyveciliğin gelişmesine katkı

Belediyeden meyveciliğin gelişmesine katkı
16.07.2014 17:08:00 2504 0

Belediye, ilçede meyvecilik üzerine çalışma yapacak olan Alanar firmasına Balaban mahallesindeki belediyeye ait 408 dönümlük alanı 25 yıllığına kiraladı.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Alanar firması Ürün Satın Alma Müdürü Salih Çetin ile kiralamaya ilişkin protokolü imzalandı.

Başkanlık makamında yapılan imza töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eser, seçimlerden önce "soğuk vurmayan kayısı yetiştireceğiz" dediklerini hatırlatarak, bu süreçte Darende`de yatırım planı yapan firmanın, örnek devasa bir bahçe kurarak, kayısı çeşitleri ve farklı meyveler yetiştirerek hem sektöre ciddi bir katkı, hem de bir çok insana iş imkanı sağlanacağını ifade etti.

Firmanın Darende`de yetiştireceği ürünleri Avrupa`ya ihraç edeceğini kaydeden Eser, "Malatya`nın altını olarak da bilinen kayısı, Avrupa`ya ihracat edilmek üzere bodur ağaçlarda yetiştirilecek. Kayısının taze ve sofralık olarak ihracatını gerçekleştirmenin yanı sıra iç pazardaki süpermarketlere geç sezonda dağıtımını sağlanacak. Aynı zamanda kayısıya alternatif olarak çok sayıda meyve de ilçemizde üretilecek" dedi.

Projenin bu aşamaya gelmesinde Darende Ziraat Odası`nın önemli katkıları olduğunu, Darende`nin meyve üretiminde önemli bir konuma geleceğini vurgulayan Eser; "Bu çalışmanın ardından Darende`de sektör daha fazla gelişecek, meyve çeşitliliği artacak. Bu gelişmeye bağlı olarak soğuk hava depoları da kurulabilecek" şeklinde konuştu.

Çetin de Türkiye genelinde farklı illerde bahçeler kurarak meyve ürettiklerini Darende`de örnek bir tesisi oluşturacaklarını dile getirdi.

İmza törenine Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Gökpınar Sulama Birliği Başkanı Mustafa Telli, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ve Balaban eski Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer katıldı.


Anahtar Kelimeler: