Ameliyat, hastaneye ilgiyi artırdı

Ameliyat, hastaneye ilgiyi artırdı

Ameliyat, hastaneye ilgiyi artırdı
Sağlık 4.02.2009 18:24:00 7831 0

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesinde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanının gelmesiyle Genel Cerrahi, Ortopedi, Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili her türlü ameliyatların başarıyla yapılması vatandaşların hastaneye olan ilgisini artırdı. Bu güne kadar hastanede 3 branşta 208 ameliyat, 44 adet ağrı kesici girişimsel işlem yapıldı.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinin 10 Kasım 2006 tarihinden itibaren halkımıza sağlık hizmetleri vermeye başlamasının ardından, edinilen bilgilere göre bu güne kadar 235 bin 356 hastaya muayene, tetkik ve tedavi hizmetleri verildiği belirlendi. Darende’nin yanı sıra Kuluncak, Gürün, Elbistan ve civardaki yerleşim birimlerinden onbinlerce vatandaşın istifade ettiği hastane verdiği sağlık hizmetlerindeki gelişimlerin ardından her geçen gün ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kısa sürede 208 ameliyat yapıldı

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanının gelmesiyle 30 Haziran 2008 tarihinden itibaren Genel Cerrahi, Ortopedi, Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili her türlü ameliyatlar başarıyla yapıldığı yeni hastanede bu güne kadar bu üç branşta 208 ameliyat, 44 adet ağrı kesici girişimsel işlem yapıldı. 34 bin 740 hastaya röntgen, 2 bin 119 hastaya da tomografi çekilerek, lüzum görülen her türlü laboratuvar tetkiklerinin de yapıldığı tespit edildi.

Yeni uzmanlar bekleniyor

İleri tetkik gerektiren hastaların ambulansla uygun hastanelere sevk edildiği hastanede halen Dahiliye, Genel Cerrahi, Ortopedi, Kadın-Doğum, Anestezi ve Çocuk Hastalıkları uzmanları mevcut olup, Göz, KBB, Üroloji ve Nöroloji poliklinikleri de her türlü tıbbi alet ve cihazla donatılarak muayeneye hazır hale getirildiği öğrenilirken bakanlıktan ilgili uzmanlar atandığında bu branş hastalarına derhal hizmet vermeye başlanacağı öğrenildi.

Bu arada dünya standartlarında hizmet veren, araç gereç ve tıbbi cihazların son teknolojik donatılara sahip olduğu hastaneye günlük 400 ile 800 arasında hastanın müracaat ettiği belirlendi.

Hemodiyaliz yazlıkçıları memnun etti

Hastanedeki 11 cihazlı hemodiyaliz merkezinin aktif olarak faaliyette olduğu ve bu güne kadar 3 bin 505 hemodiyaliz tedavisi verildiği belirtildi. Bu merkezden Darende’ye gelen yazlıkçı ve misafir böbrek hastalarına da hizmet verildiği, bu durumun memleket ziyaretine gelen böbrek hastalarını çok memnun ettiği öğrenildi. Başarılarıyla göz dolduran hastanedeki hekimlerimize ve diğer personellere başarılar, hastalarımıza da şifalar dileriz.


Anahtar Kelimeler: