Kurt saldırısı ile 29 koyun telef oldu

Kurt saldırısı ile 29 koyun telef oldu

Kurt saldırısı ile 29 koyun telef oldu
Gündem 21.01.2014 15:38:00 5696 0

Darende?de bir vatandaşa ait koyunlardan 29?u kurt saldırısı sonucu telef oldu.

İlçe merkezindeki Heyiketeği Mahallesinde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Mehmet Akçay, evinin yanındaki çadırına giren kurttan kaçan koyunlarından 29?unun telef olduğunu söyledi. Sabaha karşı çadırı kontrol etmek istediğinde hayvanlarını bulmayan Akçay, çevrede yaptığı araştırmada yaralı halde koyunları olduğunu belirledi. 102 hayvanından 63?ünü sağlam 10?unu yaralı halde bulan Akçay, koyunlarının 29?unun da araziye dağılmış vaziyette telef olmuş halde buldu.

Ekipler inceleme yaptı

Olayın duyulmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabipliğinden ekipler Heyiketeği Mahallesi vericiler mevkiinde inceleme yaptı.

Telef olan hayvanlarının tamamının gebe olduğunu dile getiren Akçay, ekonomik olarak büyük kayba uğradığını belirtti.

Ateş etmiş vuramamış

Olay hakkında gazetecilere bilgi veren Akçay; ?Sabahleyin kalktığımda baktım ki ahırın kapısı açılmış, kurt koyunları dağa kovalamış. Hayvanların izini sürerek geldim değişik yerlerde koyunları öldürmüş. Kurdu uzaktan gördüm, 2 el ateş ettim ancak vuramadım.? dedi.

Telef olan ve yaralı halde bulunan hayvanları inceleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe, kurtulma şansı olan hayvanları tedaviye alıp karantinada tutacaklarını, ağır yaralı haldekileri kesip gömdüreceklerini ifade etti. Öksüztepe 10 gün incelenecek hayvanlarda kuduz belirtisi olmadığı takdirde tüketime sunulabileceğini kaydetti.

Kuduz riskine karşı uyardı

Öksüztepe ayrıca hayvanlarla temas eden herkesin kuduz ihtimaline karşı aşı olması gerektiğini kaydetti.

Öksüztepe, hayvanlarını kaybeden vatandaşa yardımcı olmak amacıyla komşu sürü sahipleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları ile diğer yetkililerin de yardımcı olması amacıyla bir çalışma yapılacağını sözlerine ekledi.

Olay yerine gelen belediye ekipleri tespitlerin ardından telef olan hayvanları toplayarak itlaf etti.

Görüntüleri izlemek için tıklayın 

http://www.haberler.com/darende-de-29-koyun-kurt-saldirisiyla-telef-oldu-5571741-haberi/ 


Anahtar Kelimeler: