Belediye binasını SGK’na veriyor

Belediye binasını SGK’na veriyor

Belediye binasını SGK’na veriyor
17.01.2009 18:51:00 2286 0

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, belediyenin yeni binaya taşınmasının ardından eski hizmet binasını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na tahsis ettiklerini bildirdi.

Memduh Önal, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’nın birleştirilerek SGK adını almasıyla oluşturulan kuruma belediye eski binasını tahsis ederek vatandaşları Malatya’ya gitmekten kurtaracaklarını söyledi.

1 yıl ücretsiz tahsis edildi

Memduh Önal açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “SGK, ilçemize şube açma talebiyle gelerek bazı görüşme ve temaslarda bulunmuştu. Potansiyeli açısından Malatya’nın en büyük ve hareketli ilçesi olan Darende’ye şube açılacak olmasından dolayı biz de yerel yönetim olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirerek kurumun hizmet verebilmesi için belediye eski hizmet binasını meclis kararıyla ücretsiz tahsis ettik.

Belediye Meclisimiz SGK’na binanın yarısı olan 8 odayı kullanmak üzere 1 yıl ücretsiz tahsis etmiştir. Seçimlerden sonra oluşacak yeni meclis ilerisi için nasıl bir karar verir onu kestirmek şimdiden mümkün olmadığı için böyle bir karar verdik” dedi.

Nisan’da hizmete girecek

Belediye binasını önümüzdeki günlerde boşaltarak yeni binaya geçeceklerini kaydeden Önal; “SGK Malatya’da Darende’nin dışında ilk etapta Hekimhan’a ikinci etapta da Doğanşehir ve Yeşilyurt’a birer şube açacak. İl merkezine uzak olan Darende’ye böyle bir hizmetin gelecek olması bu kurumla işi olan vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlayacaktır. SGK’nın şube açması Darende için artı bir değerdir. Yaptığımız görüşmeler neticesinde SGK’nın Darende’de Mart veya Nisan ayında hizmet vermeye başlayacağını bildirdiler” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: