Kurt korkusu sürüyor

Kurt korkusu sürüyor

Kurt korkusu sürüyor
Gündem 25.08.2013 15:29:00 4558 0

Darende’de vatandaşlar, kurt saldırıları ile korkulu günler yaşadı. İbrahimpaşa ve Hacıderviş Mahalleleri ile Ayvalı beldesinde bazı vatandaşlara saldıran kurtlardan üçü silahla vurularak etkisiz hale getirildi.

Geceleri 5-6 kurdun sürü halinde gezmesi, köpeklere saldırması ve son olarak aralarında bir çocuk ve kadının bulunduğu 3 kişiyi yaralaması ile ilçede bir anda gündemin en önemli konusu olan kurtlar, vatandaşları tedirgin etti.

İtlaf edilen kuduz çıktı

Belediyeden vatandaşların vahşi kurtların saldırılarına karşı duyarlı olunması için sürekli ilan yapılırken, üç kurt polisler ve vatandaşlarca birer gün arayla silahla vuruldu. Heyiketeği Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu civarında çocuklara saldıran kurt, polis ekiplerinin takibi sonucu bir evin bahçesinde vuruldu. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarının incelemesinde vurularak itlaf edilen kurdun kuduz olduğu belirlendi. Kurdun yaraladığı vatandaşlar tedavi amacıyla gözetim altına alındı.

Tedbirler artırıldı

İlçedeki kuduz gelişmesi üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü muhtarları uyararak, tüm kedi ve köpeklerin aşılanmasını istedi. Bölgeye hayvan giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, kurtlarla teması olduğu görülen evcil hayvanların da hemen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirilmesi istendi.

Belediye tarafından sokak hayvanları için barınak oluşturulurken, kurtların yaraladığı hayvanların bedeli ödenerek satın alınıp itlaf edildiği belirtildi.

Çevrede gözükmeyen saldırgan hayvanlara karşı vatandaşların duyarlı olunması için uyarılarda bulunuldu. Darende Avcılar Derneği de üyeleriyle ilçede saldırgan hayvanlara karşı sürek avı düzenledi.


Anahtar Kelimeler: