Mustafa Doğru´dan örnek proje

Mustafa Doğru`dan örnek proje

Mustafa Doğru´dan örnek proje
Hemşehriler 8.07.2013 11:17:00 11552 0

Dünya Çevre Günü münasebetiyle Kırıkkale Valisi Ali Kolat,  Kırıkkale Belediyesine ait Katı Atık ve Düzenli Depolama tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesiste atıklardan enerji üretilmesini sağlayan projeyi geliştiren hemşehrimiz Mustafa Doğru çalışmalar hakkında Vali Kolat’a bilgiler verdi. Doğru, saatte 700 kw/s enerji üreten tesisin kapasitesinin yılsonunda 1000 kw/s’e çıkacağını belirtti.

Belediye Başkanı Veli Korkmaz Kırıkkale’de 11 alanda 40 milyonluk bir yatırım söz konusu olduğunu belirterek, çevreyle ilgili tüm yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.

Tüm masrafını karşılayacak

Başkan Korkmaz enerji üretimi ile ilgili olarak 700 kw/s enerji üretimi yapabildiklerini ifade etti. Korkmaz, “Katı atık tesisimizde, zamanla oluşan gazları yeni inşa ettiğimiz tesis ile elektrik enerjisine çeviriyoruz. Bu enerji üretimi her geçen gün hızla artıyor. Gerçekten çok güzel bir gelişme. 1000 kw/s ulaştığında tesisimizin tüm masrafını karşılayacak bir hal alacak. Bu sayede katı atık tesisi bize artı bir masraf getirmeyecek.” diye konuştu.

Vali Ali Kolat da yaptığı konuşmada; “Atıkların ciddi manada çevreye zarar vermeyecek şekilde depolanmış olması hem de bundan enerji gibi güzel sonuçların çıkarılması ülkemizin ihtiyaç duyduğu bir şey. Tıbbı atıklar yine çevreye ciddi anlamda zarar veren atıklardır. Onların kontrol altına alınması ciddi bir çalışma.” dedi.

Kırıkkale’nin ihtiyacını karşılayacak

Evsel ve çevre atıkları ile bunların gazlarından enerji üretilmesi de örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Kolat konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Özellikle bu çevre haftasında çevre ile ilgili bu kadar güzel hizmetleri görmek fevkalade memnun edici bir durum. Tesis Kırıkkale’nin ihtiyacını karşılayacak seviyede. Özellikle dönüşüm sağlanması da ayrı bir güzellik.”

Kolat ayrıca Mustafa Doğru’yu projesi ile çevreye sağladığı katkı ve enerji üretimine olan desteğinden dolayı kutladı.


Anahtar Kelimeler: