İlayda´nın büyük başarısı

İlayda`nın büyük başarısı

İlayda´nın büyük başarısı
Gündem 8.05.2013 19:09:00 3280 0

Darende’nin Karaoğuz Köyünden olup Denizli`de yaşayan bedensel engelli 12 yaşındaki İlayda Demirbaş, öğretmenleri vasıtasıyla eğitiminde ve sosyal hayatında desteklenmesi amacıyla bir yıl önce başladığı yüzme sporundaki kısa geçmişine 3 altın, 1`er gümüş ve bronz madalya sığdırdı.

Özel bir ortaokulda 1. sınıf öğrencisi bedensel engelli İlayda Demirbaş, yaptığı açıklamada, doğuştan sağ kolunun dirsek altından olmadığını, bunu Allah`ın takdiri olarak değerlendirdiğini ve kendisini engelli olarak görmediğini ifade etti.

Yüzme sporunu çok sevdiğini, bu branşa ailesinin ve öğretmenlerinin yönlendirmesiyle başladığını anlatan Demirbaş, başarısında babasının ve yüzme antrenörlerinin katkısının çok büyük olduğunu söyledi.

Geçen yıl başladığı yüzme sporunda, bugüne kadar 3 altın, 1`er gümüş ve bronz madalya kazandığını kaydeden Demirbaş, şöyle konuştu: "İlk katıldığım Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası`nda 3. oldum ve buna çok üzüldüm. Daha sonra yüzme antrenörlerimle çok çalışarak mart ayında yapılan aynı şampiyonada 50, 100 ve 400 metre serbestte Türkiye birincisi olmayı başardım."

O şampiyonada 100 metre sırt üstü yüzmede de gümüş madalya kazandığını, birinciliği saliselerle kaybettiğini dile getiren Demirbaş, "Azmettim, başardım. Hedefim olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırmak. Bende emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek

Yüzme antrenörü Zafer Uğursal da ekibiyle birlikte bir yıldır çalışmaları sürdürdükleri İlayda`yı olimpiyatlara hazırladıklarını belirtti.

Uğursal, "Sporcumuzun orada Türkiye temsil etmesi, en büyük gururumuz olacak. En büyük sıkıntımız başarılı çocukların yeterince desteklenmemesi. Aslında bu çocukların eğitiminde ve sosyal hayatında desteklenerek hayata olumlu bakmasını sağlamalıyız. Bizim de asıl amacımız bu" diye konuştu.

Spor topluma kazandırdı

Antrenör Mustafa Erhan Eriş de İlayda`nın yüzme sporuna başladığında sadece suyun üzerinde durabilme yeteneğine sahip olduğunu anlattı.

Sporcularına öncelikle serbest yüzme tekniğini öğrettiklerini, şu anda 4 teknik üzerinde çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Eriş, 2016 yılında yapılacak olimpiyatlara katılmayı kendilerine öncelikli hedef koyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlarda elde edeceği dereceye göre de 2020 olimpiyatlarında ve milli takımda başarılı bir seviyeye ulaşmasını istiyoruz. İlayda`nın çok istekli ve çok hırslı bir yapısı var. Kendisine biz de ekip olarak yardımcı oluyoruz. Bir yıl içerisinde çok büyük başarılara ulaştık. Sporcumuz vücudunda olan engelinden dolayı hislerini saklıyor. Bizim öncelikle hedefimiz kızımızı spor aracılığıyla topluma kazandırmak. Daha sonra sportif başarı. Bunun için de çalışmalarımıza hem fiziksel hem de psikolojik açıdan devam ediyor."

İlayda Demirbaş`ın yüzme antrenörleri de, sporcunun eğitiminde herhangi bir ücret talep etmediklerini, onunla çalışmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: