Yola ve evlerin yakınına kaya düştü

Yola ve evlerin yakınına kaya düştü

Yola ve evlerin yakınına kaya düştü
Gündem 20.02.2013 14:44:00 1944 0

Darende’de dik yamaçların ve kayalıkların dibinde kurulu Gökyar Mahallesi`nde yaşayan vatandaşlar, son günlerde yola ve evlerin yakınına düşen kayalar nedeniyle tedirgin.

Mağaraönü mevkisinde yaşayan vatandaşlar, bir hafta içerisinde birkaç defa evlerinin yakınlarına kaya parçalarının düştüğünü belirterek, yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Bekir Çalık, önceki yıllarda aynı sorunları yaşadıkları için ilgili yerlere başvuruda bulunduklarını anlatarak, o dönemde Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nden uzmanların inceleme yaptığını söyledi.

Büyük risk altındalar

İnceleme sonunda, kayaların kırıldığı yönünde rapor hazırlanmasına karşın herhangi bir önlem alınmadığını savunan Çalık, bu yıl da aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını ve evlerinin yakınına kaya parçalarının düştüğünü belirtti.

Mehmet Yağan ise büyük bir risk altında olduklarını dile getirdi. Yağan, kaya parçalarının düştüğü yerde 14 ev ve bir caminin bulunduğunu, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini beklediklerini kaydetti. 

 


Anahtar Kelimeler: