144 bin kişiye tedavi hizmeti verildi

144 bin kişiye tedavi hizmeti verildi

144 bin kişiye tedavi hizmeti verildi
Sağlık 6.02.2013 17:02:00 13636 0

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde 2012 yılı içerisinde 144 bin kişiye tedavi hizmeti verildi.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Erhan Berk, 2012 yılında sundukları verileri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Darende’nin yanı sıra Kuluncak ve Akçadağ’ın bazı köyleri ile Sivas’ın Gürün ve Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden de vatandaşların hastaneye başvurduğunu söyleyen Berk, ulaşım açısından il merkezlerine uzak olan bölge halkının hastaneden yararlandığını dile getirdi. Sunulan tedavi hizmetlerinin her geçen yıl bir öncekine göre ciddi bir artış gösterdiğini ifade eden Erhan Berk hastaneye başvuran 144 bin 713 kişiye tedavi hizmeti verildiğini bildirdi.

2 bin 961 ameliyat yapıldı

Yıl içerisinde 52 bin 805 kişinin acil servise başvurduğunu belirten Berk, 91 bin 908 kişinin polikliniklerde muayene edildiğini, 238 hastanın 2 bin 646 seans diyalize girdiğini, 3 bin 83 kişinin yatılı tedavi gördüğünü ve hastanede çeşitli branşlarda 2 bin 961 ameliyat gerçekleştirildiğini ifade etti.

Hastanedeki 112 istasyonundan yıl içerisinde 798’i Darende’den Malatya’daki çeşitli hastanelere sevk, 396’sı da gelen ihbar olmak üzere toplam bin 164 vaka ile ilgilenildiğini bildiren Erhan Berk, “Darende ve çevresine altı yılı aşkın süredir hizmet veren hastanemiz sağlığın değerini bilerek ve bu değerin emanetçisi olduğunun bilinci ile hareket etmektedir.” dedi.

Yoğun bakım ünitesi açıldı

Tedavi hizmetlerine katkı sunması amacıyla yeni bir dizi yatırım ve düzenleme yaptıklarını belirten Erhan Berk, sosyal ve kültürel olarak da hastalara psikolojik destek olduklarını açıkladı. Malatya’da ilk defa “Hastane Kütüphanesi” oluşturduklarını kaydeden Berk, yoğun bakım ünitesini faaliyete geçirerek daha fazla hastaya da hizmet sunduklarının altını çizdi.

Yapılan ve yapacakları yatırımlarla tüm bölge halkının sağlık hizmeti ihtiyacını karşılama konusunda gayretle çalıştıklarını söyleyen Erhan Berk, örnek bir hastane olarak, son teknolojik gelişmeleri ve bilimi kullanarak en üst düzeyde sağlık hizmetini sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: