Malatya günlerinde Darende rüzgarı

Malatya günlerinde Darende rüzgarı

Malatya günlerinde Darende rüzgarı
Gündem 3.10.2012 21:26:00 3181 0

Malatya günlerinde Darende rüzgârı

Malatya Valiliği, Belediye ve kentteki sivil toplum kuruluşları ile ilçelerin katıldığı ve İstanbul’da ikincisi yapılan ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğinde Darende rüzgârı esti. Darende Kaymakamlığı, Hulûsi Efendi Vakfı ve Tiryandafil Otel’in katıldığı fuarda ilçemizin stantları büyük ilgi gördü. Çok sayıda önemli isim ve vatandaş Darende stantlarını ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ziyaret ettiği Hulûsi Efendi Vakfı standında 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın da sıkça uğradığını belirttiği vakfı “Medeniyetimizin ve inancımızın gözbebeği” diye tanımladı.

Herkesimi kucaklayan hizmet

Fatma Şahin ziyaret sırasında Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le görüştü. Vakfın çalışmaları hakkında bilgiler alan Bakan Şahin; “Toplumumuzun sosyal yönden ihtiyaç duyduğu birçok hizmet üretiyorsunuz. Eğitimden sağlığa, kültürden turizme, kadından çocuğa, yaşlıdan gence kadar örnek hizmetleriniz herkesimi kucaklayacak biçimde örnek teşkil ederek yürütülüyor. Takdirle izlediğimiz çalışmalarınıza ihtiyaç duyduğunuz her zaman destek olmaya hazırız” dedi.

Bakan Şahin Darende’ye gelecek

Darende’nin ismini marka yapmış bir yer olduğunu dile getiren Fatma Şahin, “Sahip güzellikleri yerinde görmek istiyorum. İnşallah en kısa sürede Darende’yi ziyaret ederek hem ilçeyi yakından tanıyarak hizmetlerinizi bizzat müşahede etmek isterim” diye konuştu.

Fatma Şahin’e vakıf yayınlarından oluşan hediyeler verildi.

Eşi Malatyalı olduğu için kentle yakın bir bağlantısı bulunduğunu belirten Fatma Şahin, valilik ve belediye stantlarını da ziyaret ettikten sonra ayrıldı.

Ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Partili İstanbul Milletvekilleri, AK Parti MDK Üyesi avukat hemşehrimiz Serap Yahşi Yaşar ile Bakanlık bürokratları da katıldı.

Sebil ekmeğine büyük ilgi

Vakıf tarafından etkinlik boyunca binlerce kişiye Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı.

Kaymakamlık standında ilçemizi tanıtan fotoğraflarla tanıtım yapılırken, hazırlanan broşürler dağıtıldı. Ayrıca stantta bulunan kenger sakızı da büyük ilgi gördü. Hemşehrilerimiz stantlara yoğun ilgi gösterirken Tiryandafil Otel’in yemek bölümünde açtığı stantta da Darende’nin yöresel lezzetleri ikram edildi.

Ziyaret eden bazı önemli isimler;

AK Parti İstanbul Milletvekilleri M. Belma Satır, Gülay Dulyan, Tülay Kaynarca, Sevim Savaşer, e. Milletvekili Alev Dedegil, Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekilleri F. Mevlüt Aslanoğlu ve Süleyman Çelebi, e. Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Malatya Belediye Başkan Yardımcıları Alican Bozkurt ve Ertan Mumcu, DSİ İstanbul Bölge Müdürü M. Yalçın Çomoğlu, Emniyet Müdürü Hasan Adak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım, AK Parti İstanbul Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç, sanatçı Ahmet Özhan, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Cemil Akgül, e. DHMİ İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Akgül, e. Albay Ramazan Savtekin, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, Darende ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Hacı Ünver.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1946


Anahtar Kelimeler: