Site çok amaçlı olacak

Site çok amaçlı olacak

Site çok amaçlı olacak
Gündem 5.03.2012 19:14:00 1586 0

Darende’ye yapılacak olan Kültür Sitesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yüzde 50 maddi destek sözü verdiği bildirildi. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, belediye binası ile Çarşı Camisi arasında bulunan ve eskiden park olarak kullanılan bölgede Kültür Sitesi adını taşıyan çok amaçlı bir bina inşa edileceğini kaydetti.

TBMM Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ve Milletvekili Ömer Faruk Öz, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan`ı makamında ziyaret ederek, kültür sitesine destek istedi.

Yüzde 50’sine bakanlık desteği

Ziyarette proje ile ilgili bilgi alan Özaslan, inşaata başlandığı zaman proje bedelinin yüzde 50`sini bakanlık tarafından karşılama sözü verdi. Bakanlıktan destek sözünü alan Belediye Başkanı İsa Özkan, projenin bakanlığın incelemesine sunulduğunu ve önerilere göre gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Başkan Özkan; "Proje yapılacak arsanın daha önce belediye tarafından kamulaştırılmasına rağmen tapu devir işlemleri tamamlanmamış. Kamulaştırma tarihi üzerinden de uzun yıllar geçtiği için arsa, tapu üzerinde varislere devrolmuş. Bu nedenle bu çalışmaya başlayamadık. Tapu devir işlemlerini bitirmek üzereyiz. İşlemler tamamlandıktan sonra inşaatın başlaması için ihale yapacağız. Allah nasip ederse birkaç ay içinde Kültür Sitesi ve Otogar inşaatına başlayacağız" dedi.

Çok amaçlı kullanılabilecek

Site içersinde, toplantı ve düğün salonları, sinema, iş yerleri ve çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği alanlar bulunurken sitenin Somuncu Baba Bulvarına bakan cephesinin de ilçenin otogar ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandığı ve buradaki iş yerlerine otobüs firmaları ve Malatya minibüslerinin yerleştirilmesinin planlandığı öğrenildi. Çok amaçlı kullanılacak sitenin böylelikle ilçenin otogar sorununu da ortadan kaldırması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler: