Projeler gelir getiriyor

Projeler gelir getiriyor

Projeler gelir getiriyor
Gündem 7.02.2012 10:36:00 1561 0

Darende Kaymakamlığı tarafından 2011 yılında Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 4 proje gerçekleştirilerek bu çalışmalardan 175 kişi faydalanırken, SODES ve Fırat Kalkınma Ajansı projelerinden ilçeye 375 bin 812 lira kaynak aktarıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada özellikle gençler başta olmak üzere bayanların kişisel gelişim ve mesleki beceri kazanması için SODES kaynaklı uygulanan projelerin başarı ile tamamlandığı belirtildi.

FKA’dan tanıtıma destek

Tarihi ve turistik özelliğe sahip Darende’nin tanıtımını amaçlayan ve çeşitli etkinlikleri içeren “Turizmi Gelişen Turizmle Gelişen Darende” projesine Fırat Kalkınma Ajansınca 147 bin 300 lira ödenek ayrıldığı bildirilirken, sağlanan maddi kaynağın ilçenin daha etkin tanınmasında harcanacağı ifade edildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “36 bin 125 lira bütçeli “Geleceğin Sporcuları” projesiyle ilçemizde bulunan okulların spor malzemesi ihtiyaçları karşılanmıştır. 46 bin 390 lira bütçeli “Tohma Kanyonunda Rafting” projesi ile ilçemizin tanıtımını yapacak sporcular yetiştirmek amacıyla rafting kursları düzenlenmiştir. 60 kursiyerin katıldığı etkinlikte yeni rafting ve su sporu rehberleri yetiştirilmiştir. 72 bin 50 lira bütçeli “Bana da Bir Öğün Sıcak Yemek” projesi ile taşımalı kapsamında bulunmayan 100 kız öğrenciye sıcak öğle yemeği verilmiştir. Evlerinden uzakta eğitim gören öğrencilerimizin sıcak yemek ile düzenli bir beslenme olanağına kavuşması sağlanmıştır. 73 bin 947 lira bütçeli “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim” projesi ile kadınlarımıza hasta ve yaşlı bakıcılığı, çocuk bakıcılığı, bilgisayar kullanımı ve diğer mesleklerde yetişmelerini sağlayabilmeleri amacıyla kurslar açılmıştır. Ayrıca her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Darende’mizin daha güzel tanıtılması amacıyla “Şehir Rehberliği” kursu açılarak 15 kişinin bu alanda yetişmesi sağlanmıştır”

Açıklamada ayrıca toplam 228 bin 512 lira bütçe ile açılan kurslarda eğitim faaliyetleri yürütüldüğü ve ilçedeki insanların daha iyi olanaklara kavuşması amacıyla benzer çalışmalara devam edileceği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: