Herkesin gitmeye korktuğu ülkede

Herkesin gitmeye korktuğu ülkede

Herkesin gitmeye korktuğu ülkede
Gündem 13.01.2012 18:32:00 1995 0

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak başkanlığında Suriye’ye giderek Cumhurbaşkanı Beşşar Esad`la görüşen heyet içinde yer alan SP GİK üyesi ve Hatay İl Başkanı hemşehrimiz Necmettin Çalışkan, “Yaşananları alkışlamaya değil, çözüm önerisi sunmaya, barışa katkı sağlamaya bir damla kan daha az dökülsün diye gittik” dedi.

Olayların başlamasından sonra güvenlik nedeniyle gidilmeye çekinilen Suriye’de temaslarda bulunan SP heyetinde yer alan Necmettin Çalışkan yurda dönüşte yaptığı açıklamada “Muhalefetin sesine kulak vermelisiniz dedik, yapılması gereken önerilerimizi sunduk” diye konuştu.

Çözüme katkı için gidildi

Suriye’de Esad ve diğer yetkililerle görüştüklerini kaydeden Çalışkan, yaşanan olayların ve gerginliğin çözümüne katkı sağlamak amacıyla gittiklerini belirterek; “Hem Suriye halkının kendi arasında hem de iki ülke arasından kardeşlik vurgusu yaptık. İşgalin sebep olacağı acı bilançoyu hatırlattık. Yapılması gereken işleri ifade ettik. Herkese görev düştüğünü, ama en fazla sorumluluğun yönetimde olduğunu belirttik. Heyet olarak Suriye yönetimiyle adeta İslam Âleminin elçisi olarak görüştük” ifadelerini kullandı.

Necmettin Çalışkan, Cumhurbaşkanı Esad’ın devlet başkanlığında kendilerini ağırladığını ve çok sıcak davrandığını dile getirdi.

 


Anahtar Kelimeler: