Ünlü Ekonomist Darendeli çıktı

Ünlü Ekonomist Darendeli çıktı

Ünlü Ekonomist Darendeli çıktı
Gündem 5.11.2011 10:38:00 4428 0

Darendeli alim Hacı Mahmud Efendi’nin torunu ülkemizin ünlü Ekonomistlerinden Prof. Dr. Sinan Yalçın dedesi hakkında bilgi edinmek için ilçemize bir ziyarette bulundu.

Somuncu Baba Camii haziresinde medfun bulunan Hacı Mahmud Efendi’nin kabrini Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le birlikte ziyaret eden Yalçın; “Çok geç kalmış bir ziyareti yaptım. Yıllar sonra da olsa ecdadımla buluşmak, böylesine güzel bir yeri ve mükemmel insanları tanımaktan dolayı mutluyum” dedi.

Kamuoyunda emniyet şeridinde arıza yapan otomobiliyle ilgilenirken başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden modacı Sinem Reyhan Yalçın’ın hukuk mücadelesini yılmadan sürdüren insan olarak tanınan acılı baba Sinan Yalçın, geçirdikleri kötü günlerin ardından Darende’ye ziyarette bulunmanın sevinci içerisinde olduğunu bildirdi.

Hayatı mücadele ile geçti

Malatya’da ikamet eden bir akrabasıyla beraber Darende’ye gelen Sinan Yalçın, babasının Sivas’ın Kangal ilçesine giderek orada yaşadığı ve vefat ettiğini, kendisinin de küçük yaşlardan itibaren yurtdışında eğitim aldığını, Türkiye’ye döndükten sonra da Marmara Üniversitesi’nde uzun süre derslere girdiğini ifade etti. Kızını kaybettiği üzücü kazanın ardından hukuk mücadelesine başladıklarını, yılmadan sürdürdükleri süreç sonunda davayı kazandıklarını ancak ünlü ve zengin bir aileye mensup olan Sinem’in ölümüne yol açan gencin yurtdışına kaçarak hayatına orada devam ettiğini dile getirdi.

Sinem’in isteği yerine geldi

Dedesini çok merak ettiğini ve hakkında bilgi edinmek, yaşadığı yerleri görmek için Darende’ye geldiğini kaydeden Sinan Yalçın; “Bu ziyaret benim için çok önemli, ecdadımla buluştum. Burada önemli bir mekanda kutlu insanlarla yan yana ebedi istirahatgahta olması beni ayrıca gururlandırdı. Darende’yi geç tanımanın ezikliğini hissediyorum. Rahmetli kızım gelmeyi çok istiyordu, bu arzuyu onsuz yerine getirmek çok acı ama bu ziyarette gönlüme büyük bir ferahlık geldi” dedi.

Karizmatik buldu

Vakıf Başkanı Hamidettin Ateş’i çok karizmatik bulduğunu söyleyen Prof. Yalçın,; “Hulûsi Efendi Vakfı güzel ve örnek hizmetler yapmış. Toplumun sosyal amaçlı ihtiyaçlarına özellikle eğitime yaptıkları katkılar takdir edici boyutta. Darende’nin güzelleşmesi için de harika projeler üretmiş ve başarıyla uygulamışlar. Ecdadımın memleketini böylesine güzel bir şekilde tanımaktan mutluluk duydum. En kısa sürede ailemle birlikte yeniden ziyaret edeceğim ve bu ziyaretlerimiz inşallah sürekli olacaktır” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de, Yalçın’a Hacı Mahmud Efendi hakkında bilgiler verdi.


Anahtar Kelimeler: