10 yıl sonra gelen yurt

10 yıl sonra gelen yurt

10 yıl sonra gelen yurt
Eğitim 13.10.2008 13:25:00 3529 0

Darende Kaymakamı Vural Karagül, 10 yıl önce yatırım programına alınan ancak başka bir ilçeye kaydırılan 200 kişilik orta öğrenim yurdunun ihale aşamasına geldiğini ve önümüzdeki günlerde binanın temelinin atılacağını söyledi. Kaymakam Karagül, yapılacak yurt ile ilçedeki orta öğrenim öğrencilerinin barınma sorununun tamamen ortadan kalkacağını ve önemli bir ihtiyacın daha giderilmiş olacağını söyledi.

Geç gelen hak

Vural Karagül, Darende’ye daha önceden verilmiş bir hakkı geçde olsa ilçeye kazandırdıklarını ve önceki dönemlerde konuyla ilgilenilmediğinden yurdun yapımının bu kadar geciktiğini kaydetti.

Kaymakam Vural Karagül yaptığı açıklamada 200 kişilik yurdun Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve diğer orta öğrenim öğrencilerinin ihtiyacını karşılayacağını ve Darende’de orta öğrenim düzeyinde öğrencilerin barınma sorununun ortadan kalkacağını ifade etti.

Gültekin zamanında planlanmış

Karagül açıklamasının devamında; “Yaklaşık 10 yıl önce hemşehrimiz Mehmet Gültekin Vakıflar Genel Müdürü iken, kurum tarafından Darende’ye 200 yataklı bir yurt yapılması programa alınmış. Gültekin’in görevden ayrılmasının ardından yurt yapımı Darende’den Elazığ’ın Kovancılar ilçesine kaydırılmış ve bina orada yapılarak hizmete açılmış. Zaman içerisinde yurdun yapımı Vakıflar Genel Müdürlüğünden Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)’na geçmiş, ancak yurdun yapımı programa alınmış olmasından dolayı hâlâ yapılacak tesisler arasında geçmekteydi. Bundan 2 yıl kadar önce gelen bir yazıda Darende’nin hâlâ programda olduğunu görünce gerekli girişim ve çalışmaları başlattık. Tahsisli arsası bulunduğundan, tüm resmi evraklarını dosyasıyla tamamlayarak MEB Yatırım ve Tesisler Daire Başkanı Abdussamet Arslan’a konuyu ileterek Darende’nin bu hakkının verilmesini istedik. Malatyalı Milletvekillerinin de destekleriyle 2008 yatırım programına alınan yurdun yapımı ihale aşamasına gelmiştir. Önümüzdeki günlerde temelini de atacağız. 2010 yılına kadar bitirilmesi planlanan yurt ilçedeki ihtiyacı tamamen karşılayacaktır” dedi.

Yurt binasının Zaviye Mahallesindeki Anadolu Lisesi ile Merkezi Teknik Eğitim Merkezi arasındaki daha önceden yer tahsisi yapılan araziye inşa edileceğini bildiren Vural Karagül, arsanın inşaat için dozerlerle düzlendiğini ve eğitim tesislerinin hep bir arada olacağını vurguladı.


Anahtar Kelimeler: