Bölge halkı için büyük imkan

Bölge halkı için büyük imkan

Bölge halkı için büyük imkan
Sağlık 5.02.2011 18:11:00 6460 0

Darende Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Deveci, 2010 yılında 130 bin 470 kişiye tedavi hizmeti verildiğini bildirdi.

2010 yılındaki sağlıkla ilgili istatistikî bilgiler hakkında açıklamalarda bulunan Serdar Deveci, Darende’de 13 uzman doktor, 8 pratisyen 8 de Aile Hekiminin görev yaptığını ifade etti.

Son teknolojiye sahip cihazlar

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nin bölge halkına sunduğu sağlık hizmetinin günden güne arttığını dile getiren Deveci; “Uzman doktorları, son teknolojiye sahip tıbbi cihazları, tek kişilik hasta odaları, ferah mekânlı geniş binası ile hastanemiz bölge halkının istifade ettiği bir sağlık kuruluşu olarak her geçen gün bir yıldız gibi parlamaktadır. Darende’nin yanı sıra özellikle Gürün, Kuluncak gibi yakın ilçelerden başvuran vatandaşların da tedavi hizmeti gördüğü hastanemiz her geçen gün daha fazla sağlık imkânları sunmaktadır” dedi.

Uzmanlar iş başında

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde halen Nöroloji, Anestezi, Genel Cerrah, Çocuk, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz, Kadın Doğum, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi, Üroloji ve Radyodiagnotik ile 2 Dahiliye uzmanının yanı sıra 8 pratisyen hekimin görev yaptığını bildiren Serdar Deveci, ilçe merkezindeki Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezinde 4, Balaban’da 3, Ayvalı’da da 1 Aile Hekiminin hizmet sunduğunu kaydetti.

5 bin 866 ameliyat yapıldı

Deveci; “Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde 2010 yılı içerisinde 130 bin 470 kişiye poliklinik hizmeti verilirken, 8 bin 702 hasta da yatarak tedavi olmuştur. Basit cerrahi müdahaleler dahil olmak üzere 5 bin 866 ameliyat gerçekleştirilmiştir. 112 Acil Servisi yıl içerisinde 490 kez hasta nakli ve olaylara müdahale etmiştir. İlçemizde 12 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir. Ortalama 3 bin kişiye 1 Aile Hekimi düşmektedir. Uygulama başladıktan sonra aylık ortalama 4 bin 500 vatandaşımıza poliklinik hizmeti sunulmuştur. Aile Hekimlerimiz haftanın belli gün ve saatlerinde kendilerine bağlı köylere düzenli olarak mobil sağlık hizmeti vermiş, vatandaşlarımızı evinde muayene etmiştir” diye konuştu. Serdar Deveci ayrıca, Aile Hekimliği uygulamasında vatandaşların dilediği doktoru seçme hakkına sahip olduğunu belirtti.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=172

 


Anahtar Kelimeler: