Beklediğinin üstünde buldu

Beklediğinin üstünde buldu

Beklediğinin üstünde buldu
Gündem 25.12.2010 10:47:00 2288 0

Cumhuriyet Üniversitesi Rektöründen ziyaret

İlyas Dökmetaş; “İlim, estetik Darende’de buluşmuş”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Darende’yi ziyaret etti. Rektör Dökmetaş, uzunca bir süredir planladığı ziyaretle Darende’yi sahip olduğu değerlerle beklediğinin üstünde bulduğunu söyledi.

Merkezi Darende’de bulunan eğitim, sağlık, turizm ve sosyal alanlarda birçok hizmeti insanlara sunan Hulûsi Efendi Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i de ziyaret eden Dökmetaş, Somuncu Baba Külliyesi ve Darende Tanıtım Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Etkileyici atmosfer

Tarihi geçmişinde Darende’nin önemli bir ilim merkezi olmasından dolayı yetiştirdiği âlimlerle adını duyurduğunu kaydeden Dökmetaş; “Üniversitemizin Gürün ilçesindeki Meslek Yüksek Okulunda incelemelerde bulunduktan sonra Darende’ye geldik. Buraya ilişkin çok güzel izlenimler duymuştum, bugün yerinde müşahede etme fırsatı buldum. Somuncu Baba Külliyesi civarında yapılan düzenlemelerdeki sadelik herkes gibi bizi de etkiledi. Ortamın manevi atmosferi, göze hoş görünen unsurlar tarihi dokunun ruhuna uygun dizayn edilmiş. Tanıtım merkezi bizi geçmişe götürdü, hatıralarımız canlandı. Aynı mekândaki kütüphane de Darende’nin geçmişinde olduğu gibi, ilim merkezi olduğunun göstergesidir. İlim, estetik Darende’de buluşmuş, güzellikler meydana gelmiş” dedi.

Osmanlı kültürünü temsil ediyor

Hulûsi Efendi Vakfı’nın faaliyetleri hakkında da bilgi edinen İlyas Dökmetaş, toplumun ihtiyaçlarına göre çalışmalar gerçekleştiren kurumun Osmanlı kültürünü temsil ettiğini dile getirerek; “Eğitime büyük önem veren, kitap aşığı ve aynı zamanda bir divan şairi olan Hulûsi Efendi’nin attığı temellerin, hedeflediği şekilde bugün çok güzel çalışmalarla ilerlediğini görmenin memnuniyetini yaşadık” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Dökmetaş ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş’a vakıf yayınlarından oluşan kitaplardan verdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=107


Anahtar Kelimeler: