İl Kültür Müdüründen övgü

İl Kültür Müdüründen övgü

İl Kültür Müdüründen övgü
Gündem 24.11.2010 15:14:00 1586 0

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay Darende`nin kültür ve turizm açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay Darende`de bazı temaslarda bulundu. İlçede her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve geçtiğimiz Ağustos ayında Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan festivale bakanlıkları tarafından bundan sonra daha fazla destek sağlanması amacıyla bazı çalışmalarda bulunan Özbay, Belediye Başkanı İsa Özkan’ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Özbay burada yaptığı konuşmada, ilçedeki tarihi ve kültürel değerlerin korunması çalışmalarında bir hayli mesafe katedildiğini ve kalanların da onarılması amacıyla her türlü desteğin sağlanacağını bildirdi. Özbay ayrıca, Darende’de bulunan Halk Kütüphanesinin Malatya’nın diğer ilçelerine nazaran çok daha fazla bilgi kaynağı içerdiğini ve gelişmişlik yönünden oldukça zengin bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı İsa Özkan`da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilçede yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerini bildirdi. Başkan Özkan turizm açısından yörenin daha gelişmesi için yeni projeleri olduğunu ve kısa sürede bunların hayata geçirileceğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: