Öğrencilerin güvenliği önemseniyor

Öğrencilerin güvenliği önemseniyor

Öğrencilerin güvenliği önemseniyor
Eğitim 6.11.2010 18:40:00 2257 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü 2010-2011 eğitim-öğretim yılı ile birlikte okullarda ‘Okuldan Sorumlu Polis Memuru Uygulaması’nı hayata geçirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada her okuldan bir polisin sorumlu olacağını ve böylece okullardaki istenmeyen olayların önüne geçileceği bildirildi. Bir kısmı Malatya-Kayseri karayolu üzerinde bulunan okulların çevresinde giriş-çıkış saatlerinde Trafik Polislerinin de görev yaparak, gerekli tedbirleri aldığı duyuruldu.

Gençlere ayrı bir önem veriliyor

Her yerde olduğu gibi Darende’de de dikkat edilmesi ve üzerinde durulması gereken bir takım konular olduğu vurgulanan açıklamada, emniyet teşkilatının geleceğin güvencesi olan gençlere ayrı bir önem verdiği kaydedildi. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından, eğitim kurumlarındaki olası şiddet olaylarının önüne geçilmesinin yanı sıra öğrencilerin art niyetli insanlara prim vermemeleri noktasında bir dizi tedbir alındığı açıklandı.

Bu kapsamda ilçe genelinde uygulamaya konulan ‘Okuldan Sorumlu Polis Memuru Uygulaması’ ile birlikte her okul için bir resmi görevli belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, uygulamanın başta liseler olmak üzere tüm eğitim kurumlarını kapsadığı ifade edildi.

Her türlü tedbir alınıyor

Açıklama şu şekilde sürdürüldü; “Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte her okuldan bir polis memuru sorumlu olacak. Bu memur, okulun yöneticileriyle 24 saat diyalog halinde olacak. Değerli varlıklarımız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeni eğitim ve öğretim yılını sükunet ve huzur içerisinde geçirmeleri amacıyla Emniyet Müdürlüğü olarak tüm okullarımızın giriş ve çıkışlarında asayiş ve trafik tedbirlerinin yanı sıra “Okul Polisliği” projesi kapsamında her okulda bir polis memuru irtibat görevlisi olarak görevlendirilmiştir. Çocuklarımızın eğitimi esnasında karşılaşabileceği her türlü sorunu değerli velilerimizle birlikte çözmek istiyoruz. Her türlü istek ve önerileri bekliyoruz. Unutmayın ki suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır”


Anahtar Kelimeler: