Sırada mezbahane var

Sırada mezbahane var

Sırada mezbahane var
Gündem 2.09.2010 15:10:00 1880 0

Darende Belediyesi et taşıma aracını yenileyerek, etlerin mezbahaneden kasaplara daha hijyenik ortamda taşınmasını sağladı.

Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığı açıklamada vatandaşlara daha güzel, sağlıklı bir hizmet sunmak amacıyla soğutmalı et taşıma aracını faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Başkan Özkan, daha önceki et taşıma aracının bir traktör tarafından çekilen kapalı kasa kamyonet olduğuna vurgu yaparak, yıllardır ihmal edilen bir ihtiyacı gidermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Sırada mezbahane var

İsa Özkan; “Kasası özel olarak yaptırılan et taşıma aracı, paslanmaz çelikten, Avrupa Birliği standartlarında imal edilerek hizmete sunulmuştur. Etler, mezbahaneden işyerlerine daha hijyenik bir ortamda taşınarak vatandaşlara ulaştırılmaya başlanmıştır. Mezhabanede kesilen etlerin işyerlerine ulaşmasını sağlayan soğutma sistemli aracın alımına kasap esnaflarımızdan Teyfik Kalaycık Adem Özkan Bekir Kalaycık, Yaşar Doğru, Abdurrahman Özkan destek olmuşlardır. Kasap esnafımızın en büyük isteklerinden birisi olan aracı ilçemizin hizmetine sunduk, inşallah bundan sonraki hedefimizde standarlara uygun bir mezbahane yapmak vardır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının mezbahanelerle ilgili yeni bir düzenleme çalışması vardır. Bu kapsamda standartları belirleyecek yeni yönetmeliğin uygulamaya geçmesini bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan’a teşekkür eden kasap Tevfik Kalaycık da yeni aracın vatandaşa kaliteli hizmet sunulduğunun bir göstergesi olduğunu bildirdi.


Anahtar Kelimeler: