SBS 7´de ilçemizin adını duyurdu

SBS 7`de ilçemizin adını duyurdu

SBS 7´de ilçemizin adını duyurdu
Gündem 5.08.2010 09:51:00 2228 0

SBS-7’de Türkiye Birincisi Darende’den

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 ve 7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre Darende’de bütün soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan Hakan Onat, Türkiye birincileri arasında yerini aldı. Darende Hügem Dershanesi öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Dershane Müdürü Tahsin Gürgiç, Hakan Onat’ın başarısıyla ilçenin gururu olduğunu söyledi. Darende ilçe merkezindeki Hacı Hasan Başer İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören Hakan Onat’ın okulundaki yılsonu başarı puanının da 93.61 gibi yüksek olduğunu ve başarının tesadüf eseri değil, verilen emeklerin karşılığında geldiğini bildirdi.

Gürgiç, Onat’ın yetişmesinde ailesi, öğretmenleri ve dershanelerinin katkı sağladığını ancak, en büyük payın yılmadan çalışarak ipi göğüsleyen öğrenciye ait olduğunu ifade etti. Hakan Onat’a altın hediye eden Gürgiç, baba İhsan Onat’ı da çalışkan bir evlada sahip olduğu için kutladı.

Oğlunun başarısının ailelerini çok mutlu ettiğine dikkat çeken İhsan Onat ise “Hakan’ın 2 ablası Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okuyor. Çocuklarım verdiğimiz emekleri boşa çıkarmadı, yüzümüzü ağarttı. Hakan’ın Türkiye birincisi olarak Darende’nin adını duyurması bizlere ayrı bir sevinç ve kıvançtır” dedi.


Anahtar Kelimeler: