İlçemize yeni ilköğretim okulu yapılıyor

Darendeli işadamı Mesut Toprak tarafından babası adına yaptırılan 8 derslikli Cahit Toprak İlkokulu için temel kazı çalışmaları başladı.

İlçemize yeni ilköğretim okulu yapılıyor
Eğitim 11.07.2018 08:11:22 1072 0

İlçemize yapılacak olan ilkokul için çalışmalar başladı.

Darendeli işadamı Mesut Toprak tarafından babası adına yaptırılan 8 derslikli Cahit Toprak İlkokulu için temel kazı çalışmaları başladı.

Temel kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser,  AA muhabirine yaptığı açıklamada ilim, irfan yurdu Darende´nin yeni bir eğitim tesisine kavuşacağı için heyecanlı olduğunu söyledi.

Darendeli mutasavvıf ve Divan Şairi Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi´nin damadı olan İşadamı Mesut Toprak´ın ilçeye kazandırdığı önemli hizmet için teşekkür eden Başkan Eser, ?Kıymetli hemşehrimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Yavrularımızın geleceğine hizmet edecek bu güzel eğitim tesisin yapımı hepimizi mutlu etmiştir. Darende, geçmişten beri ilim ve hikmet merkezi olmuş, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri burada asırlardır vatanperver insan yetiştirmiştir. Onların eğitime ve okumaya verdiği önemi damadının bir görev bilerek, yarının Türkiye´sinde görev alacak inançlı ve çalışkan gençlerimizin yetişmesi için 8 derslikli son derece modern ve geniş imkânları olan ilköğretim okulu yaptırması ilçemiz için büyük bir hizmettir.? dedi.

Birkaç yıl içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete alınacak olan tesisin nice başarılara imza atacak gençlerin yetiştiği bir merkez olacağına değinen Eser, ?Bu yeni yapılacak olan kıymetli ilim merkezinde uluslararası başarılara imza atacak minik yavrularımız yetişecek. Geçmişimize baktığımız zaman, âlimler, veliler, sadrazam ve ilk milli eğitim bakanını çıkarmış bir belde olarak tarihe geçmişiz. Üzerimizdeki küllerden kurtulup yine aynı anlayışla büyük devlet adamları yetiştirmek için yeni yapılacak olan okulumuzun da ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.? diye konuştu.

Başkan Eser, son olarak okulun ilçeye kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür ederek, Belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.