Darende´ye yaz günü kurt indi

İlçemizde mahalle arasında gezinen kurt, güvenlik kameralarına yansıdı.

Darende´ye yaz günü kurt indi
Gündem 23.06.2019 08:09:42 2408 1

İlçemizde mahalle arasında gezinen kurt, güvenlik kameralarına yansıdı.

Bir süredir sağanak yağışların etkili olduğu ilçemizde yiyecek bulmakta zorlandığı düşünülen bir kurt, merkeze inerek mahalle aralarında yiyecek aradı.

Somuncu Baba Külliyesi´ne gelen bozkurt cinsindeki kurt, Külliyenin ve Tohma Kanyonu girişindeki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Şaşkın bir şekilde etrafı süzen kurt, güvenlik kameralarına yakalandığından habersiz boş sokaklarda turlayarak daha sonra kayısı bahçelerine girip gözden kayboldu.

Külliyede güvenlik görevlisi olarak çalışan Hakkı Geçer, gece nöbetçi olduğu sırada kamerada gördüğü kurdu polise bildirdiğini söyledi.

Dağların hemen dibinde bulunan Külliyeye yılın farklı zamanlarında kurtların kimseye zarar vermeden gezindiğine belirten Geçer, ?Nöbet esnasında Külliye´nin giriş kapısında bir anda beliren kurdu gördüm. İlk başta köpek zannettim dikkatli bakınca kurt olduğunu anlayıp hemen durumu polise bildirdim. Saat 02.15 sularıydı, sonra dışarı çıkıp peşinden koşarak yüksek sesle bağırdım. Sesten korkan kurt, kaçarak uzaklaştı. Sonrasında kamera kayıtlarına baktığımızda bir kayısı bahçesine girerek gözden kayboluyor.? dedi.

Geçer, son olarak polis ekiplerinin de bir süre tedbir alarak herhangi bir olay yaşanmasına engel olduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Darende günü kurt indi