Darende´nin göğüs kabartan güreşçileri ödüllendirildi

Darende Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Malatya´da düzenlenen okullar arası yıldızlar serbest güreş şampiyonasında derece yapan öğrencileri ödüllendirdi.

Darende´nin göğüs kabartan güreşçileri ödüllendirildi
Eğitim 17.12.2015 10:50:18 1805 0

 

Darende Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Malatya´da düzenlenen okullar arası yıldızlar serbest güreş şampiyonasında derece yapan öğrencileri ödüllendirdi.

Malatya Battalgazi Spor Salonu´nda 9-10 Aralık tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı´nın ortaklaşa düzenlediği 15-16 yaş okullar arası serbest güreş şampiyonasında, 4 birincilik 2 ikincilik ile 5 üçüncülük elde eden öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce tarafından kabul edildi.

Başarılı öğrencilere ve söz konusu başarıların kazanılmasında emeği geçen öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür eden İnce; ?Darende olarak ata sporumuz güreşe çok büyük önem veriyoruz. Bu konuda ilçemizde eğitim gören öğrencilerimize güveniyoruz. Bugün bu öğrencilerimiz, eğitimlerinden arta kalan zamanlarda fedakarlık yaparak çalıştılar ve bizlerin göğsünü kabartacak başarılara imza attılar. Öğrencilerimizi ve onların değerli öğretmenlerini kutluyorum. Sporcu bir neslin gelişmesi adına her zaman okullarımızı ve öğrencilerimizi bu tür etkinliklere yönlendirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye´de derece yapacak kadrolar oluşturarak, Darende´mizin adını güreşle anılır hale getirmek için öğrencilerimizle daha çok çalışacağız.? dedi.

 İlçedeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, gerek akademik gerek sanatsal, gerekse sportif alanda gösterdikleri başarılarından dolayı memnun olduklarını ifade eden İnce, derece yapan 11 öğrenciye çeşitli hediyeler vererek eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diledi.

Güreşçi öğrencilerin ziyaretlerine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Aslan, Ali Kızmaz ve okul idarecileri de katıldı.

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencisi Onur Polat 85 kiloda 1. Mehmet Akpınar 58 kiloda 2. Faruk Doğandemir 42 kiloda 3. Furkan Doğandemir 50 kiloda 3. Sadi Yenitürk 58 kiloda 3. Ali Akyıldız 80 kiloda 3.oldu

Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden İsmail Gökçe 46 kiloda 1. Mehmet Aydın 50 kiloda 1. Mirza Karcı 69 kiloda 2. Oldu

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerinden Resul Çelik 63 kiloda 1. Samet Kurt 69 kiloda 3. oldu.