Darendeli güreşçiler Türkiye şampiyonu oldu

Kısa Şalvar Türkiye Güreş Şampiyonası´nda genç güreşçilerimiz Türkiye şampiyonu oldu.

Darendeli güreşçiler Türkiye şampiyonu oldu
Gündem 10.07.2017 08:45:20 1528 0

Kahramanmaraş´ın Türkoğlu ilçesinde Geleneksel Spor Dalları Federasyonun düzenlediği Kısa Şalvar Türkiye Güreş Şampiyonası´nda genç güreşçilerimiz Türkiye şampiyonu oldu.

Darende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke ve Antrenörleri Muhammet Mercimek önderliğinde ilçemizden 3 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş´ta, 2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali kapsamında Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Türkoğlu Belediyesi 23 Nisan Parkı´nda düzenlenen şampiyona da, genç güreşçilerimiz Mustafa Mirza Karcı +75 kiloda Türkiye Şampiyonu, Resul Çelik 65 kiloda Türkiye ikincisi ve Muhittin Karakaya +75 kiloda Türkiye ikincisi oldu.

Darende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke ve Antrenörleri Muhammet Mercimek yönetiminde hazırlanan güreşçiler, 300 güreşçinin katıldığı Kısa Şalvar Türkiye Güreş Şampiyonası´nda, 3 derece yaprak önemli bir başarıya imza attı.

Başarılarından dolayı sporcularını kutlayan Böke, imkânlar dâhilinde hazırlanan geçlerin daha büyük başarıya imza atmaları için maddi manevi hemşehrilerinden destek beklediklerini söyledi.

Ayıca sporcuları ile gurur duyduğunu ifade eden Böke, her geçen gün başarılarına bir yenisi eklendiğini ifade ederek, ?İlçemizde yetenekli genç güreşçilerimiz içinden milli takıma seçilebilecek kapasitede gençlerimiz var. Bizde bu inanç ile çalışmalarımızı sürdürerek milli takıma güreşçi gönderme hedefi içerisinde hareket ediyoruz.? dedi.

Antrenörleri Muhammet Mercimek de, başarılarından dolayı öğrencilerinin kutlayarak, ülke genelinde düzenlenen turnuvalar da imkânlar dâhilinde ses getirecek başarılara imza atabilecek kapasitede olduklarını söyledi.

Derece yapan güreşçiler federasyon tarafından kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.