Darendeli gençler sporla buluşacak

Darende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünü tarafından hazırlanan ´´Sporun Gücü Gençlere Öncü´´ sosyal sorumluluk projesi tanıtıldı.

Darendeli gençler sporla buluşacak
Gündem 16.03.2016 13:07:38 1409 0

 

Darende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünü tarafından hazırlanan ´´Sporun Gücü Gençlere Öncü´´ sosyal sorumluluk projesi tanıtıldı.

Darende Kapalı Spor Salonu´nda yapılan proje tanıtımıma, Kaymakam Ali Türk, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

2015 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, olumsuz alışkanlıklardan uzak, sporla hayata gülen, çevreye saygılı, bilgi ve öz güven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, temel hak ve hürriyetlerini etkili bir biçimde kullanan bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan proje kapsamında; güreş, futbol, masa tenisi, badminton ve wushu kursları düzenlenecek. 4 ay sürecek kurslardan 200 öğrenci faydalanacak.

Proje tanıtımına katılan İlçe Kaymakamı Ali Türk, gençlerimizin, milletin ümit ve güven kaynağı olduğunu belirterek, ?Gençliğimize yapılacak her türlü yatırım, ülkemizin, milletimizin geleceğine yapılmaktadır.? dedi.

Projenin çok faydalı olacağını düşündüğünü aktaran Türk, ?Kaymakamlık olarak her zaman sporla hayata tutunan gençlerimize ciddi destekler verdik. Bundan sonrada elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz. Burada, gençlere önemli bir yatırım yapılmış ve ciddi başarılara imza atmış veya atacak alt yapı oluşturulmuş. Bundan sonra biz gençlerimizden bu imkanları iyi değerlendirerek Türkiye çapında ulusal başarılara imza atmalarını bekliyoruz dedi.?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke de, projenin merkezinde gençler olduğunu ifade ederek, ?Projenin geneline baktığımız zaman, ilköğretimden liseye kadar tamamında 200 genç arkadaşımız var. Biz bu projeyle gençlerimizi, internet kafelerde zaman geçirmekten, sigara ve diğer bağımlılık yapan maddelerden uzaklaştırmak, şiddet olaylarından uzak tutmak, sosyalleşmelerini ve ortak payda da birleşebilen yeni arkadaşlar edinmelerini sağlamak, çocuklar arasındaki şiddeti ve saldırganlığı kurallı spor oyunları ile önleme, sporu sevdirme ve spor yapmayı yaşam biçimi haline getirmeyi hedefledik.? dedi.

Proje Koordinatörü Muhammet Mercimek ise, gençler için yapılan bu önemli projeye destek veren kurum ve şahıslara teşekkür etti. Darende´nin adını sporla anılır hale getirmek için gençlerle çok çalışıp önemli başarılara imza atacaklarını söyledi.

Projenin finalinde kursa katılan 200 genç, milli ve manevi değerlerini benimsemelerine katkı sunmak amacıyla Çanakkale´ye götürülecek.