Darende’de elektrikli mini araç dönemi başlıyor

Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen elektrikli mini araçlar, ekonomik olması sebebiyle ilçemizde yaygınlaşıyor.

Darende’de elektrikli mini araç dönemi başlıyor
Gündem 6.10.2023 17:22:00 3042 0

Adana’da faaliyet gösteren bir teknoloji şirketinin yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği elektrikli mini araçlar, ekonomik olması sebebiyle ilçemizde yaygınlaşıyor.

Artan fosil yakıtlarına karşı vatandaşlar, şehir için ulaşımında daha ekonomik olan ve masraf çıkarmayan elektrikli araçları tercih ediyor.

Geçtiğimiz aylarda ilçeye ilk aracı getiren Fatih Çınar, bir ayda 400 kilometre yol kat ettiğini ve sadece 35 TL’lik elektrik harcadığını söyledi.

Daha önce aylık bin 500 ila 2 bin TL arasında yakıt masrafı olduğunu anlatan Çınar, “Bu aracı 235 bin TL ye aldım. Evimizin önünde 8 saatte şarj oluyor. 90 kilometre menzili var. Yaklaşık 40 kilometre hız yapıyor. Park sorunu olmuyor. Sıcak soğuk kliması var. Şehir içi ulaşımda benim için harika bir çözüm oldu. Arkaya iki kişide binebiliyor. İki yılda bir muayenesi var. Sigorta ve diğer bakımları yok. 3 yıl garantili. Ben bu tarz araçların şehir içi ulaşımda özellikle çocuklarını okula götüren ailelere mükemmel bir çözüm olacağını düşünüyorum.” dedi.

Ekonomik anlamda çok büyük katkısını gördük

İlçede imam-hatip olarak görev yapan Hulus Gümüşsay da ekonomik anlamda birçok faydasını gördüklerini anlatarak, “Bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine bu aracı aldık. Hem çok sessiz hem de çok kolay bir kullanımı var. Ben, eşim ve babam aracı kullanıyoruz. Servis ücreti ve aracımızın yakıt tüketimini daha ekonomik hale getirmek için böyle bir çözüm bulduk. Gün içerisinde çocukları okula götürüp getiriyoruz. Aynı zamanda şehir içi her türlü işlerimizde kullanıyoruz. Şuana kadar bir aylık sürede bize masrafı 50 liralık elektrik tüketimi oldu. Bütçesi uygun olan herkese tavsiye ediyorum, çok kazançlı bir yatırım.” dedi.

Edinilen bilgiye göre ilçemizde ki bu tarz mini elektrikli araçların siparişlerin teslim edilmesiyle birlikte 50’yi geçmesi bekleniyor.

Öte yandan isteyen, Tiryandafil Otel’e ait otoparka kurulan Trugo’ya ait şarj istasyonunda araçlarını şarj edebilecek.


Anahtar Kelimeler: Darende elektrikli dönemi başlıyor