Darende’de 53 yerleşim yerinin yolu kapandı

İlçemizde dün itibariyle etkili olan kar yağışı sonrası 53 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Darende’de 53 yerleşim yerinin yolu kapandı
Gündem 19.01.2022 15:02:00 3538 0

İlçede dün etkisini gösteren kar yağışı bugün de aralıklarla devam ediyor. Hayatı olumsuz etkileyen yağış sonrası bazı araçlar kar içinde kaldı.

Çekici ve tır trafiğine kapatılan D 300 karayolunda yol açma çalışmaları devam ederken şiddetli rüzgâr nedeniyle sürekli yeniden kapanıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Darende Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar nedeniyle kapanan 53 yerleşim birimine ulaşım sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan bilgilendirmeye göre, kar yağışının etkili olduğu ilçede görevli tüm personel ve araçlarla 67 mahalle yol ağında karla mücadele çalışması yürütülüyor.

Fen İşleri Başkanlığı koordinasyonunda ekipler, trafikte aksama yaşanmaması için ilçe merkezindeki tüm ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Öte yandan Darende-Elbistan ile Darende-Kuluncak yolu aşırı yağış ve rüzgâr nedeniyle dün geceden itibaren ulaşım sağlanamıyor.


Anahtar Kelimeler: Darende yerleşim yerinin kapandı