Darende´de sel

İlçemizde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Darende´de sel
Gündem 7.07.2016 20:54:54 2190 0

 

İlçemizde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Günpınar Mahallesi´nde tolu sele neden oldu.

Dere yatağı üzerinde bulunan araçlar sürüklenirken evler ve bahçeler sel birikintileri ile doldu.

Sel, mahallede can ve mal kaybına yol açmazken sokakta park halinde duran yaklaşık 10 araç sel suyu ile birlikte sürüklenerek tahrip oldu. Bazı araçlar kullanılamaz hale gelirken bazıları da son anda sahipleri tarafından güvenli bir bölgeye alındı.

Mahalle sakinleri yaklaşık yarım saat süren sağanak ve tolu yağışının ardından büyük bir gürültü ile sel geldiğini bildirdi.

Sağanak yağış başladığında elektrik telefon gibi iletişim araçlarının kesildiğini bu yüzden ilk etapta yetkilere haber veremediklerini ifade eden mahalle sakini Bekir Sözen, ?Gök gürültüsü ile birlikte göz gözü görmez oldu, saniyeler içerisindeki vadi içerisinde bulunan mahalle sokakları sel suları içinde kaldı. Araçlarını kurtarmak isteyen vatandaşlar sele kapılma tehlikesi geçirdi. Birçok evin bahçe ve alt katı sel suyu ile doldu. Dere yatağı olan sokakların tamamından çok güçlü seller geldi. Biz evleri yıkacağını düşünerek bazı evleri boşalttık. İlk geldiğinde korkunç bir ses ile geldi. Daha sonra telefonlar çekmeye başlayınca yetkililere haber verdik ve gelip müdahale etmeye başladılar.? dedi.

Dere yatağı üzerinden geçen Elbistan Darende ulaşımı sağlayan yol ise, sel ile birlikte ulaşıma kapandı. Yol üzerindeki bazı araçlar sele kapılarak sürüklendi.

Jandarma tarafından bölgede emniyet tedbirleri alınırken, Darende Belediyesi´ne ait iş makinaları selin neden olduğu yol üzerindeki kum çakıl ve kaya parçalarını temizleme çalışması yaptı.

Yağışların aralıklı olarak devam ettiği ilçemizde, halk tekrar sel gelme olasılığına karşı tedbir alırken, dere yataklarında bulunan yerleşim yerlerine karşı yetkilerin bir çözüm bulmasını bekliyor.

Somuncu Baba Prestij Yolu´nu sel bastı

Ülkemizin önemli inanç noktalarından biri olan Somuncu Baba Külliyesi civarında kısıa bir süre önce ulaşıma açılan Somuncu Baba Prestij Yolu´nun alt yapı eksikliği nedeni ile sele neden oldu.

Bayram tatili içi ziyarete gelen binlerce vatandaş, bir süre yol kenarlarında mahsur kaldı.

Araçlarına ulaşmaya çalışan vatandaşlar görevliler tarafından oluşturulan tahta köprüler ile bulundukları yerden ayrılabildi. Bazı aileler ise ayaklarına poşet bağlayarak sele aldırış etmeden araçlarının bulunduğu otoparklara koştu.


Anahtar Kelimeler: Darende