Darende´de ´Madde bağımlılığı ve Siber suçlar´ konulu konferans verildi.

Darende´de öğrenci ve vatandaşlara ´Madde bağımlılığı ve Siber suçlar´ konulu konferans verildi.

Darende´de ´Madde bağımlılığı ve Siber suçlar´ konulu konferans verildi.
Eğitim 9.03.2019 08:28:16 1715 0

Darende Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan "Gençliğin Nesi Var, Geleceğin Sesi Var" projesi kapsamında ´Madde bağımlılığı ve Siber suçlar´ konulu konferans, Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin salonunda gerçekleştirildi.

Konferansta ilk olarak madde bağımlılığı ile ilgili seminer verildi. Seminer de slayt eşliğinde konuşan Balabanlı hemşehrimiz Uzman Klinik Psikolog Çağatay Yıldırım, madde bağımlısı ve bağımlılık kazandıktan sonra bağımlı olan kişilerin neler yaşadığını öğrencilere anlattı.

Yıldırım, "Uyuşturucu madde belirli dozda alındığı zaman kişinin sinir sistemine etki ederek gerek akli gerek fiziki şekilde psikolojisini bozan, alışkanlık ve bağımlılık yapan toplum içerisinde iktisadi ve sosyal çöküntü oluşturan, kanunlara göre kullanılması yasak kılınmış bir maddedir. Madde bağımlısı olan kişiler, en yakın çevresi tarafından bu maddeye alıştırılır. Diğer yandan uyuşturucu kullanan bir kişi, önce kendi maddiyatını bitirir, daha sonra da çevresindeki insanları kandırmaya ve onları kandırarak para almaya çalışır. Her içici bir satıcı adayıdır. Uyuşturucu satışı terör örgütlerini beslemektedir. Uyuşturucuya verilen her bir kuruş, emniyet güçlerine kurşun olarak geri dönmektedir. Terör örgütleri bu uyuşturucudan kazandıkları paralarla askerlere ve polislere kurşun atıyorlar." dedi.

Siber Suçlarla Mücadele hakkında katılımcılara bilgiler veren Darende Belediyesi Bilgisayar Programcısı ve İşletmeni Koray Bozkurt ise, siber suçların başında mail şifrelerinin çalınması ve kredi kartlarının kopyalanmasının geldiğini söyledi.

Bozkurt, "Son zamanlarda tüm suçlar internet üzerine çekiliyor. Bunun en basit örneği mail adresinin çalınması, kredi kartının kopyalanması. Şuanda en yaygın suçlar bunlar. Kredi kartlarımızı kullanırken bazı önlemler almamız gerekli. Kredi kartlarımızın şifrelerini basit olabilecek şekilde yapmamalıyız." şeklinde konuştu.