Darende´de Kutlu Doğum etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende´de Müftülük tarafından "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu bir konferans düzenlendi.

Darende´de Kutlu Doğum etkinlikleri
Gündem 14.04.2016 11:13:33 1795 0

 

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende´de Müftülük tarafından "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet"  konulu bir konferans düzenlendi.

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan,  Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur´an-ı Kerim okunmasıyla başlanan programda açılış konuşmasını yapan Müftü Ahmet Varol, terörün, şiddetin, kötülüğün artarak zirveye çıktığı günümüzde insanlığın, Allah ve Resulünün sevgisine, rahmetine ve şefkatine muhtaç olunduğunu bildirdi.

İlçede görevli imamlar tarafından oluşturulan koro tarafından seslendirilen ilahilerin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı´nca hazırlanan Kutlu Doğum sinevizyonu izletildi.

Sunumunun ardından kürsüye çıkan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Türkiye´nin önemli bir süreçten geçtiğini, günün birlik ve bütünlük günü olduğuna belirterek: ?Hazreti Peygamber dürüstlüğün, doğruluğun, birliğin, dirliğin, kardeşliğin, merhametin, sevginin özeti olarak insanlığa gönderilmiştir.? dedi.

Peygamberi örnek almak, dinimizin yasakladığı şeylerden uzak durmak, emrettiği şeyleri de hayatımıza uygulamamız gerektiğini aktaran Karaman: ?Ahlâk İslam´ın üç temelinden birisidir. İslam ahlâkının kaynağı kutsal kitabımız Kur´ân-ı Kerim´dir. ?Hepiniz sorumlusunuz´ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak Müslüman bireyler olarak İslam âhlak ve düsturlarına uymalı üzerlerimize düşen vazifeleri yerine getirmeliyiz. Anne ve babalar da çocuklarını, ahlâk ve ibadet konularında gerektiği şekilde kontrol etmeli eksikliklerini güzel bir şekilde belirleyerek tamamlamalarını sağlamalıdır.? İfadelerini kullandı.

Programın sonunda ilçe müftülüğü tarafından tüm katılımcılara karanfil ve çeşitli neşriyatlar dağıtılırken, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca Türk Kızılay´ı da konferans kapsamında kan topladı.