Darende´de ilk ders zili çaldı

İlçemizde 6 bin 486 öğrenci, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı.

Darende´de ilk ders zili çaldı
Eğitim 18.09.2017 11:41:01 1672 0

İlçemizde 6 bin 486 öğrenci, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilçe merkezindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu´nda bir tören düzenlendi.

Törene katılan İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını dileyerek, yeni dönemde herkese başarılar diledi.

Dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmamak için donanımlı olunması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Zengince, ?Donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne ve her alanda bunu sağlayan kaliteli eğitime ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye için, birey olarak, toplum olarak, ülke olarak eğitime daha fazla önem vererek çok çalışmamız gerekmektedir.? dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, Darende´de yeni eğitim döneminde 6 bin 486 öğrencinin eğitim-öğretim hizmeti alacağını aktararak, ?Sorumluluk sahamızda 30 okulda 490 öğretmenimiz ile eğitim vereceğiz. Kırsalda bulunan 2 bin 510 öğrencimizi, 115 araçla her gün evlerinden alıp okullara taşıyacağız.? dedi.

Törende, 4. sınıf öğrencileri ilkokula yeni başlayan öğrencilere, ?Hoş geldin? hediyesi verdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Zengince ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet edip çeşitli tavsiyelerde bulundu.


Anahtar Kelimeler: Darende ders zili çaldı