Darende´de doğalgaz çalışmaları ne zaman başlayacak?

2015 yılından beri hemşehrilerimizin büyük bir beklenti içine sokulduğu doğalgaz ile ilgili son gelişmeleri yetkililerine sorduk.

Darende´de doğalgaz çalışmaları ne zaman başlayacak?
Gündem 12.12.2017 14:12:10 1109 0

Eylül ayında, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi´nde, AKSA Enerji´nin ilçemizde doğalgaz yatırımı yapması için lisans verilmesi oybirliği ile kabul edilmiş, doğalgaz kazı çalışmalarına iki ay içerisinde başlaması halinde Büyükşehir Belediyesi, bozulan yolları yapacağını taahhüt etmişti.

Aradan geçen 4 aylık süre içeresinde tüm kurumlar sessizliğini korurken, doğalgaz konusundaki belirsizlikler yatırımları da etkiliyor.

 2015 yılından beri hemşehrilerimizin büyük bir beklenti içine sokulduğu doğalgaz ile ilgili son gelişmeleri yetkililerine sorduk.

AKSA Enerji ile yaptığımız görüşmede gazetemiz muhabirine yapılan açıklamada, 2017 yılı içerisinde her hangi bir yatırım söz konusu olmadığı aktarıldı.

Mart 2018 de ilk kazma vurulacak

Ekim-Kasım ayı içerisinde ilçemize doğalgaz geliş ve dağılım boru güzergâhı belirleme çalışmalarını tamamladığını kaydeden AKSA Enerji, ?2018 Mart-Nisan gibi kazı ve teknik çalışmalara başlanacak. Kurumlar arası anlaşmalar yapıldı. Şuan itibariyle 2018 yılı içerisinde alt yapı çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor, fakat bu durum değişebilir. Yıl içerisinde doğalgazın kullanılması zaman ve şartlara bağlı olarak değişecektir.? bilgisi verildi.

2018 yılı içerisinde doğalgaz kullanımına ilişkin sorumuza kesin bir şey söylemekten kaçınan yetkililer, alt yapı çalışmalarının bitirilmesi ve konutların doğalgaza uyum dönüşümünü tamamlaması halinde hemen kullanabileceği ifade edildi. Bu dönüşüm yıl içerisinde tamamlanırsa doğalgaz için vanalar açılacak.

Doğalgaz konusundaki son bilgi, yatırım işlerinin yetişmemesi halinde 2019 yılının ilk aylarında kullanılacağı yönünde.