Belediyeden Balaban’a Yöresel Ürünler Çarşısı

Balaban Mahallesi’ne, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı çarşı yapılıyor.

Belediyeden Balaban’a Yöresel Ürünler Çarşısı
Gündem 9.11.2023 12:00:00 1850 0

Darende Belediyesi tarafından depremden hasar gören Balaban Mahallesi’ne, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı çarşı yapılıyor.

Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklamada 9 adet yöresel ürünlerin satışının yapılacağı dükkan, fırın ve çok amaçlı salon yapıalcağı duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama şu şekilde;

“6 Şubatta yaşadığımız deprem afetinde ağır hasar alan ve yıkılan Balaban Mahallesindeki iş yerlerinin yerine Belediyemiz tarafından 9 adet yöresel ürünlerin satışının yapılacağı dükkân ve 1 adet fırının olacağı işyerleri yapılıyor. Ayrıca yapımı hızla devam eden Balaban Yöresel ürünler Çarşısının üst katı ise vatandaşlarımızın toplantı, mevlid, nişan, düğün, taziye yeri vb. gibi amaçlarla kullanabileceği modern bir çok amaçlı salon olacak.”

Paylaşılan bilgi de Başkan Özkan’ın açıklamasına da yer verildi;

“Deprem afeti nedeniyle iş yerleri zarar gören vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kendi imkânlarımızla yeni iş yerleri yapıyoruz. Belediyemiz tarafından projesini hazırlayarak geçtiğimiz aylarda yapımına başladık. Ekiplerimiz projemizin tamamlanması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin biran önce giderilmesi için çalışmalarına aralıksız devam etmektedirler.  Önümüzdeki aylarda yapımı tamamlanacak olan ‘Balaban Yöresel Ürünler Çarşısı ve Çok Amaçlı Salon Projemiz’ şimdiden Balaban’ımıza Darende’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.”